Созопол отново е в магията на фестивалаЗа трета поредна година в Созопол ще се проведе Фестивал на старите занаяти и изкуства Созопол 2020, който ще покаже красотата, блясъка и непреходността на  българските занаяти и изкуства.

 

От днес до 6 септември всеки ден от 11.00 ч. до 21.00 ч. в двора на Етнографския музей в Стария град майстори от цялата страна ще презентират пред созополската публика най- доброто от творчеството си, а демонстрационни работилнички ще направят съпричастни най- любопитните с български занаяти и съвременно изкуство.

 

 

Вдъхновени от фолклорните традиции, обичаите и природата талантливи български художници приложници, майстори на български художествени занаяти, дизайнери и оригинални ювелири ще представят своите творби.

 

И тази година организаторите на фестивала БГ АРТ Уникати ще спазят традицията и са поканили производител на вино, които не само ще представи традициите във винопроизводството, но и ще внесе допълнително очарование във фестивалните дни. Те канят на чаша малиново вино ценителите на българските занаяти и изкуства в двора на Етнографския музей и им пожелават вълшебни моменти с едни от най- добрите занаятчии и автори в страната.

 

АРТ Изложба- базар "Фестивал на старите занаяти и изкуства Созопол 2020" отваря врати за посетители днес от 11.00 ч. в Етнографския музей. От 17.30 ч. участниците и гостите на фестивала ще се насладят на фолклорна програма с участието на битов оркестър "Лазур" със солист народния певец Стоян Ганчев и танцова формация "Лазур".

 

В последния ден на фестивала- 6 септември от 17.30 ч. концерт ще изнесе изпълнителката от Х Фактор /2017г./ Станислава Василева.

 

АРТ Изложба-базар " Фестивал на Старите занаяти и изкуства" Созопол 2020 се провежда под егидата на Община Созопол и с любезното съдействие на Общински Културен институт „Старинен Созопол“.
Видяна: 114


« Назад към всички новиниНаши партньори