Тереза Тошкина: Интерактивното обучение, което прилагаме дава несравнимо високи резултатиЗа разлика от стандартното обучение по чужди езици, степента на практикуване, на говорене и слушане при нас води до висока ефективност на всички изпити

 

Тереза Тошкина е възпитаничка на Английската гимназия в град Бургас. Продължава образованието си със специалност "Английска филология" в редовна форма на обучение. Споделя мнението на преподавателите си, че задочно завършил филолог е като задочно завършил хирург - такъв няма! Тереза Тошкина е директор на Езикови Школи „ТИТ”, които вече 26години предлагат подготовка по английски и други чужди езици на различни нива за всички възрасти. От четири години екипът на образователния център въвежда интерактивно изучаване на чужд език в подобрена среда за деца, които имат големи амбиции за бъдещето или ще кандидатстват в чужбина. Преподавателите в ТИТ фокусират вниманието си върху индивидуалните езикови нужди на всеки един курсист независимо от възрастта и първоначалната му подготовка.

  

 

 • Г-жо Тошкина, тази година вашите ученици са випуска, който е дал най-високи резултати от изпитите на Cambridge University - FCE CAE. Как системата за интерактивното обучение, която въведохте преди 4 години в езикови школи ТИТ постига това?

 

 

 • В основата на целия ни успех е постоянната усърдна работа на екипа ни. При сертификатните нива, в подготовката за САЕ, FCE, IELTS или държавен изпит по английски език, самите ученици подхождат много отговорно, защото те са повлияни от нашето безкомпромисно, професионално, но много уважително отношение към тях. От организационна гледна точка, часовете са още по-ефективни от стандартното езиково обучение, защото се увеличава многократно степента на практикуване на говорене и слушане. Броят часове за ниво също се увеличава драстично.

 

 

За записване за курсове през 2020-2021 учебна година: гр. Бургас, ул. „Александровска” 16; Тел.: 0887 620 261.

 

 

 • С какво е по-различно интерактивното обучение в сравнение с познатите методи на преподаване на чужди езици, които практикуват повечето езикови школи?

 

 

 • Методът е сложен и много трудоемък за преподавателя, защото предполага аудиторията да е в състояние на комуникация през целия час от 90 мин. Не се допуска отклоняване на вниманието. Това води до по-голяма ефективност в обучението.

 

 

 • Колко деца преминаха през Вашата система за чуждоезиково обучение за 26 години?

 

 

 • Не бих могла да определя с точност, но вероятно са хиляди.

 

 

 • Какви сертификати получават Вашите възпитаници, след като положат изпитите по английски език?

 

 • Обикновено постигнатите сертификати са САЕ, FCE, IELTS, като за последния постиженията ни са средно около 8.0.

 

 

 

                    

 

 

 

 • С какво предимство са учениците, които притежават такива сертификати?

 

 

 • На всички ученици, успешно положили гореспоменатите изпити и тестове им се отваря възможността да започнат следващия етап от образованието си в престижни колежи и университети в цял свят.

 

 

 • Как се отразява епидемиологичната обстановка на подготовката в езикови школи ТИТ?  

 

       

 • Ситуацията е много сложна за всички, и след успешното представяне на нашите възпитаници на сесията на 10.06.2020 на САЕ и FCE вярваме, че въпреки трудностите професионализмът е онова, което ще ни задържи на върха.

 

 

 • Какво трябва да знаят родителите, за да са спокойни, че децата им ще получат знания в една безопасна среда?

 

 

 • Спазваме всички разумно наложени мерки и както винаги стриктно следим за реда и хигиената в нашите школи.

 

 

 • Сигурно много родители Ви питат какво ще се случи, ако противоепидемичните мерки станат по-строги, как ще продължи обучението на децата в школата?

 

 

 • Както и миналата година, ако Министерството на Образованието наложи онлайн обучение за училищата, това ще важи и за нас.

 

 

 • Къде се провеждат курсовете по чужди езици?

 

 

 • Езикови школи "ТИТ" съществуват от 26 години с филиали в Пазарджик и Бургас. В Бургас работим основно в централния офис, намиращ се на улица „Александровска” 16, имаме филиал и в ОУ „Елин Пелин” в к-с „Меден рудник”. Обучението е структурирано на база възрастови групи, ниво на владеене на езика, като предлагаме както обучение по английски, испански и руски.

 

 

 • Достъпно ли е чуждоезиковото обучение и какво е предимството ви пред останалите школи в града?

 

 

 • Начинът, по който ние оцеляваме на пазара, е високо качество на работа. Компромиси не правим. За 26 години съм се научила, че няма вечни клиенти, има доволни клиенти. Целият екип се старае да удовлетворява желанията на курсистите, естествено това е съобразено с изискванията в школата. Дисциплината е много важна. Имаме правилник, който държим да се спазва. Така или иначе, клиентът винаги е прав. Стремим се да удовлетворяваме неговите очаквания както за обучението, така и за последващата му реализация.

 

 

 • Голяма част от курсистите ви са тийнейджъри. Как се справяте с техните капризи в тази трудна възраст?

 

 

 • Занимавам се с тази работа достатъчно дълго време и никога не съм изпитвала затруднение да комуникирам с млади хора. Ако някога курсистите ми бяха близо до моята възраст, то сега нещата са много по-различни. Въпреки това успявам да намеря общ език с децата, да остана приятел с тях. Всъщност в дъното на всичко стои уважението. Те знаят, че аз се отнасям с необходимото уважение и очаквам същото от тях. Проблеми с дисциплината нямаме, което учудва много от родителите. Мисля, че всеки човек, независимо на каква възраст е, когато е достатъчно възпитан и интелигентен, и се отнасяш добре към него, няма причина да не ти отвърне на вниманието с внимание.

 

 
Видяна: 242


« Назад към всички новиниНаши партньори