Неволното изпускане по малка нужда при жените има своето решениеНа 27 и 28 ноември в Бургас гостува турският акушер гинеколог и специалист по инконтиненция доц. д-р Баръш Кая

 

Днес всяка трета или четвърта жена в определен етап от живота си страда от неволно изпускане на урина. С възрастта проблемите зачестяват и се задълбочават, а когато не се потърси  на време консултация с акушер-гинеколог- специалист по инконтиненцията, се влошава качеството на живот. Дълги години пациентките нямаха голям избор за лечение на този проблем, който води до асоциализация на пациента. Последните години на пазара се намират медикаменти които могат да се прилагат при тези проблеми, но за съжаление те не дават положителен резултат при по-голям процент от случаите.

 

Освен приемането на медикаменти се прилагат упражнения за укрепване на тазовото дъно, електронна стимулация и други физиотерапевтични процедури. В миналото оперативната намеса е била краен метод за лечение, като поставяне на изкуствен свинктер, инжектиране на "възглавнички" от синтетични материали около уретрата или фиксиране на пикочния мехур. Това са все тежки за изпълнение операции, както и за самия пациент невинаги водещи до желания ефект. От няколко години съществуват съвременни минимално инвазивни терапевтични процедури - поставяне на слинг, предлагащи сигурен и ефективен начин за лечение на неволното изпускане на урина. Тези нови методи се извършват за кратък период от време и не изискват дълъг престой на пациента в болница.

 

Възстановяването е бързо, като пациента може да се върне към нормален ритъм на живот няколко дни след интервенцията. Този метод на лечение е единственият с доказани дългосрочни клинични резултати като клинично е утвърдена безопасността и ефективността му. 98% от жените, лекувани с този метод не се оплакват от изпускане на урина или имат значително подобрение на симптомите .

На 27 и 28 ноември в Бургас ще гостува известен турски акушер-гинеколог и специалист по стрес инконтиненция при жените- доц. д-р Баръш Кая от BHT Clinic Istanbul Tema Hospital. Той има множество награди за научен успех, както и научни публикации в редица турски и международни специализирани списания. Специализирал е в учебно-изследователската АГ болница „Аеген“ в Измир и е преминал квалификации по лапароскопска онкогинекология в САЩ.

 

Неговите интереси са в областта на гениталната ендометриоза чрез лапароскопската хирургия, генитални инфекции, лапароскопска миомектомия (премахване на миома), лапароскопска хирургия при извънматочна бременност, лапароскопска хистеректомия (тотална хистеректомия), лапароскопска цистектомия на яйчниците (дермоидна кисти, доброкачествени кисти, руптура на киста), отстраняване чрез хистероскопия на полипи и миоми, плацента превия - плацента акрета - управление на плацентата, пролапс на матка и хирургия на уринарна инконтиненция, хронична тазова болка.

 

 

Прегледите ще се извършват в бургаския медицински център „4 Life” в ж.к. Зорница, бл. 61.

 

Повече информация ще намерите на тел. 088 2002 020.

 

Часовете са ограничени и се записват на тел. 0888 222 270. Цена на прегледа 80 лв. с включен ехограф.
Видяна: 43


« Назад към всички новиниНаши партньори