Скоростни ремонти променят облика на РавадиновоВ созополското село Равадиново към момента паралелно текат няколко инфраструктурни ремонти, които несъмнено ще променят облика на населеното място и ще намалят риска при шофиране.

Вече стартира основният ремонт на пътя между Созопол и село Равадиново, в отсечката от бетоновия възел до входа на населеното място, която е с дължина около километър и от години е един от най-проблемните участъци за всички преминаващи шофьори. Ремонтните дейности там стартираха с локални поправки, след което е положен 6 см. основен пласт асфалт и 5 см. износващ слой. От двете страни на пътното платно са обособени, насипани и валирани банкети и са изкопани земни отводнителни канавки, които са заустени в река Равадинска. До дни изпълнителят на проекта ще завърши и подходите към главния път.

 

 

Проектът е на стойност 320 000 лв. и е финансиран със субсидия от Държавен бюджет. Частична рехабилитация на пътното платно се извършва и по ул. „Стара планина”, където огромни дупки затрудняваха движението по нея. Отново по същата улица, в отсечката след разклона с ул. ”Теменуга” до ул. ”Черно море” и по ул. „Черно море” в отсечката ул. „Стара планина” - ул. ”Ропотамо” също започна основен ремонт на улиците.

 

 

Състоянието на пътните платна в тези участъци е в изключително тежко състояние и жителите там често се оплакваха от високо ниво на запрашаване и щети по техните автомобили.

 

 

Изкопът и на двете улици е направен, и към момента се насипват с чакъл, извършва се профилиране и валиране на пътната основа, както и повдигане на шахтите, след което ще бъдат монтирани бордюри. Планира се до края на годината улиците да бъдат асфалтирани.
Видяна: 35


« Назад към всички новиниНаши партньори