Симеонов и Марешки си стиснаха ръцетеИзлизат на изборите обединени в „Патриотична коалиция Воля и НФСБ“

 

След като коалицията Обединени патриоти тотално се разпадна и Каракачанов заяви, че ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите ново патриотично обединение се роди на предизборната сцена. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и водачът на Воля Веселин Марешки си стиснаха ръцете по време на брифинг като обявиха началото на „Патриотична коалиция Воля и НФСБ“.

 

Марешки заяви, че във времена на криза лозунгът „Съединението прави силата“ става много по-актуален и страната ни има нужда от обединение на патриотичните сили. Според него двете партии имат много общи цели и за да ги изпълнят очакват огромна подкрепа от българския народ.

 

Валери Симеонов каза от своя страна: „Мога да потвърдя категорично, че в моменти на криза държавата има нужда от единение. Ние сме един такъв пример на обединение, а не на разединение и то върху принципна база, като бих маркирал трите основни приоритета, по които до момента сме работили от НФСБ и надявам се да бъдат приети и потвърдени и от Воля, и те да станат една обща програма за действие. Тези три приоритета са, на първо място: категорично повишаване на доходите на българските граждани и възстановяването и развитието на икономиката.“

 

Симеонов изтъкна, че е изпълнено предизборното обещание за минимална пенсия от 300 лв. и ще продължат да работят за повишаване на доходите и на работещите в производството. 

 

„На второ място, ние с г-н Марешки като представители на бизнеса няма как да не издигнем в приоритет насърчаването на малкия и среден бизнес основно в три направления.“, добави лидерът на НФСБ. 

 

Едното направление е установяването на равноправна конкурентна среда, второто - намаляването на административните тежести и режими, а третото - борбата с монополите и олигархичните зависимости в държавата. 

 

„И не на последно място, наш приоритет, както всички знаете, е недопускането на ДПС отново във властта. Ограничаване възможността ДПС да бъде за пореден път балансьор в Народното събрание, както и ограничаването на нейното влияние като цяло, и по този начин - ограничаването и на влиянието на съседна Турция в политическия живот на България“, каза още Валери Симеонов. 

 

Веселин Марешки обясни, че подкрепя всичко, казано от Валери Симеонов като голяма част от това е заложено в програмата на Воля. Той обяви за приоритет безплатните лекарства за българските пенсионери, които са над 65-годишни, както и за учениците до 18-годишна възраст. Неграмотните и рецидивистите пък не трябвало да имат такива права, както и право да гласуват. 

 

„Ние няма да предадем тези наши принципи и идеи и бихме участвали в едно управление само ако подкрепи до голяма степен, ако не и на сто процента, тези неща, за които току-що ви говорихме. Така че, надявам се на успех. Надявам се на голяма подкрепа сред българското общество и, дай Боже, в следващия парламент патриотите да бъдат по-голяма група, по-сплотена група, по-идеалистична група, която да не е обвързана с всякакви корупционни... дори и съмнения за корупция. В нашите партньори - това също беше много основно, ние виждаме такъв партньор. Не сме чули за такива неща до момента за тях. Няма и съмнение. Така че ние вървим напред. Подаваме ръка на всички патриотично настроени българи, всички, които искат истинската промяна, истинското благоденствие на народа, истинския просперитет на българската държава.“, добави Веселин Марешки. 
Видяна: 198

« Назад към всички новиниНаши партньори