Хората на Слави проведоха среща с туристическия браншТуризмът е сред приоритетите на ПП „Има такъв народ“ и целта е да бъде включен адекватно в „Плана за възстановяване и устойчивост“

 

 

По инициатива на народния представител Ивайло Кожухаров от ПП „Има такъв народ“се проведе първата от серия планирани срещи с представители на туристически браншови асоциации с представителност на национално ниво. Той е експертът по туризъм на партията. Както бе заявено неколкократно още в предизборната кампания, туризмът е сред приоритетите на ПП „Има такъв народ“, но той следва да бъде такъв и за страната ни. Без съмнение туризмът е един от най-засегнатите сектори вследствие на настоящата пандемия, a поводът за срещата бе публикуваната нова версия на „Плана за възстановяване и устойчивост“ от дата 16.04.2021г.

 


Очакванията са, че туризмът ще бъде сериозно подпомогнат чрез този нов инструмент - Next Generation EU, създаден по предложение на Европейската комисия и целящ устойчиво, съгласувано и справедливо възстановяване на държавите членки на ЕС от кризата, но за съжаление това не е така, заяви Ивайло Кожухаров.

 

Недопустимо е стратегически сектор за българската икономика, който заема между 11-13% от БВП, да не бъде подобаващо застъпен в „Националния план за възстановяване и устойчивост“. В тази връзка бе организирана среща, на която представители на туристическия бранш споделиха своите виждания и предложения, така че с общи усилия да можем да включим аргументирани мерки, касаещи развитието на туризма в окончателния план за възстановяване и устойчивост, допълни той.

 

Срещата протече в рамките на изключително конструктивен диалог и се очаква в рамките на седмица да бъдат предоставени конкретни и ефективни предложения в писмен вид. Целта е туризмът на практика да бъде включен адекватно в „Плана за възстановяване и устойчивост“.
Видяна: 198


« Назад към всички новиниНаши партньори