ПП „Има такъв народ“ отхвърли поканата на ГЕРБ за съставяне на правителствоПартията на Слави Трифонов очаквано отхвърли поканата на ГЕРБ за разговори за подкрепа за проектоправителство с премиер Даниел Митов.

 

От името на ИТН председателят на парламентарната група Тошко Йорданов прочете отговора на партията му след поканата на ГЕРБ-СДС към колежката му Десислава Атанасова: "Уважаема, г-жо Атанасова, относно вашата покана за консултации по обсъждане на състав и структура на Министерски съвет на 22 април 2021 г. заявяваме следното. Още преди конституирането на настоящия парламента ПП "Има такъв народ" заяви пределно ясно, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да участва в разговори с партии, представляващи досегашното управление на страната. За нас ПП ГЕРБ е основен символ на статуквото и за нас е изключено да обсъждаме каквото и да било правителство, предложено от представителите на тази партия. За това намираме за естествено да откажем предложените от вас консултации.“

 

Тошко Йорданов не отговори по същество дали ИТН ще изпълни мандата за съставяне на правителство, който те трябва да получат след ГЕРБ като втора сила.

 

Тома Биков от ГЕРБ от трибуната се възмути от поведението на останалите политически формации в парламента по повод караниците около предложения мораториум по назначения и сделки от правителството в оставка "Борисов 3". И заяви, че вероятно ще върнат мандата за правителство. Биков призова анти-ГЕРБ мнозинството да поеме управлението на страната. 
Видяна: 137


« Назад към всички новиниНаши партньори