ГЕРБ тръгват за победа с подмладена листа в БургасОбластният лидер на партията Димитър Бойчев предвижда по-високи резултати в сравнение с изборите през април

 

Коалиция ГЕРБ-СДС ще бъде под номер пет в бюлетината за предстоящите парламентарни избори на 11 юли. През седмицата областният лидер Димитър Бойчев регистрира листата за 2 МИР Бургас. След като Любен Дилов – син показа висок личен резултат на изборите през април, очаквано остава водач на листата. Той не присъства на входирането и в РИК, защото същия ден стана дядо за втори път. Едно от знаковите лица на ГЕРБ за Бургас и региона, експертът Ивелина Василева не е част от листата. Самата тя обяви, че това е лично нейно решение, но ще продължи да подкрепя своите колеги. „Аз съм част от отбора и винаги ще подкрепям моите колеги. Мисля, че трябва да има приемственост, младите хора, които са толкова амбициозни и образовани, да получат възможност да реализират своите идеи. Аз ще помагам, ще работим заедно и винаги ще отстоявам каузите, за които съм работила. Благодаря на всички, които са ме подкрепяли", каза Василева. 

 

На второ място в листата е Жечо Станков, който постигна безпрецедентен личен вот на парламентарните избори през април. Деница Николова отново е на трето място в листата. След нея се нареждат Галя Желязкова и Димитър Бойчев. На шесто място е журналистът Веселин Пренеров, на седмо е зам. кметът на Камено и зам. областен лидер на СДС Димитър Петров. Осмото място е за коалиционния партньор Гергьовден в лицето на  Драгомир Стефанов. 

 

Областният лидер на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев смята, че коалицията има потенциал да надгради резултатите от април и може спокойно да спечели над четири депутатски места от Бургас. Според него трябва да има диалог между партиите, независимо каква политика водят, за да се стигне до правилните решения и да не се вкарва държавата в спирала на вечни избори. 
Видяна: 132


« Назад към всички новиниНаши партньори