Тодор Ангелов, кандидат за народен представител от ПП Възраждане: Турция трябва да признае геноцида над тракийските бежанциГ-н Ангелов, кои са основните приоритети, за които сте готов да работите в Народното събрание, ако избирателите от Бургаски регион гласуват за Вас?

 

На първо място за създаването на работни места, чрез подкрепа на малкия и микробизнеса, защото това е гръбнака на икономиката в нашия регион. Тук имаме предимно малки фирми в сферата на туризма. Привличането на фирми в областта на високите технологии в Бургас и обособяването му като високотехнологичен център ще повиши жизнения стандарт на съгражданите ми.

 

 

 

Като председател на Тракийските организации в България кои са важните въпроси, които касаят тракийските наследници на бежанци, бихте повдигнали в Парламента?

 

Първо да уточним името на съюза, на когото съм председател в този мандат а именно – „Български съюз на тракийските организации“, това се налага за да нямаме спорове с коалиционния партньор на БСП. Тракийският въпрос е съставна част от българския национален въпрос, който днес има исторически, морални и материални измерения. Стотици хиляди са тракийските бежанци и техните потомци от Тракия и Мала Азия, които, прокудени от домовете си след войни и въстания, търсят спасение в свободните земи на отечеството. Въпросите които касаят нашите членове, а и наследниците като цяло са на първо място да получат обезщетение за заграбените им имоти от Турция, но това е по малко вероятно да се случи без твърдата и еднозначна намеса на нашата държава. Друг по-реален проблем за решаване е моралния, а именно да се признае геноцида над тракийските бежанци от 1913г., за който има много писмени и материални доказателства тук и на международно ниво.  

 

Как станахте част от листата на ПП Възраждане, имахте ли и други предложения?

 

На предните избори, които бяха само преди два месеца аз бях част от тази листа и сегашното ми участие е съвсем естествено, още повече, че отново бях поканен от председателя на ПП ВЪЗРАЖДАНЕ, д-р Костадин Костадинов. В листата има доста надъхани и амбициозни младежи, с които станахме приятели, те са много точни и принципни и винаги може да се разчита на тях. Това са прекрасни хора, с които всяка партия би се гордяла. А що се отнася до другите предложения, да имах такива, но са от места, където няма да се чувствам приятноaи трябваше да направя компромис с принципите си.

 

Какви са очакванията ви за вота на 11 юли?

 

Очакванията ми са като на всички тракийски потомци и българи, ПП ВЪЗРАЖДАНЕ да стане парламентарна партия и да започне процес на възстановяване и възраждане на нашата родина.

По време на кампанията се чуват много хубави идеи и обещанията от всички кандидати, които после остават само пожелателни. Вие какво обещавате на хората?

По обещанията ще търсите македонците и активистите на ГЕРБ, ние тракийците сме по работата. На мен кмета и общината, ако знаете какви неща са ми обещавали. Аз мога само да обещая нещо, което зависи от мен, а то е, че никога няма да забравя, че съм се родил и израснал в моя град Бургас и всичко, което ще правя в народното събрание ще е за Бургас и областта. За да не продължава нашия прекрасен Бургас да е градът на минималните заплати и максималните пенсии.

 

Какво е Вашето лично послание към хората от Бургаски регион?

 

Призовавам всички потомци на достойните тракийски българи и всички мои съграждани, да излязат и да гласуват на 11-ти с бюлетина номер 11, за да я има България такава, каквато искаме да бъде - променена, горда, силна, независима и благоденстваща! 

Да живее България!
Видяна: 73


« Назад към всички новиниНаши партньори