Вижте предложенията на „Изправи се! Мутри вън!” в подкрепа на бизнесаПодкрепата за бизнеса е сред основните приоритети в управленческата програма на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!”.

 

„Предвиждаме четири средномесечни заплати за всички фирми и самоосигуряващи се лица, на които оборотите са намалели с 30 %. За новооткритите фирми, които създават поне пет нови работни места, предвиждаме подкрепа от осем средни заплати. За всеки българин, останал без работа и без подкрепа в условията на криза, предвиждаме една средномесечна заплата”, каза водачът на листата на партията за МИР 2 – Бургас Живко Табаков.

 

По отношение на един от най-засегнатите сектори – туристическият, от „Изправи се! Мутри вън!” подкрепят исканията за продължаване на мерките 60/40 и 80/20, данъчна ваканция за хотелиерите, освобождаване от такса битови отпадъци за неотворените хотели и изплащане на обезщетение за безработица на сезонните работници.

 

„В нашата програма са залегнали мерки, с които да задържим сезонните работници в България. Ще предложим пряка финансова подкрепа за туристическия бранш, за екскурзоводите и самоосигуряващите се лица, заети в бранша.

 

Предлагаме обезщетение за безработица за сезонните работници, продължаване на мерките за подкрепа до края на годината, пряка финансова помощ от страна на държавата като процент от оборота и освобождаване от такса битови отпадъци за хотелите, които няма да отворят изобщо”, подчерта още Табаков.
Видяна: 121


« Назад към всички новиниНаши партньори