Петков и Василев избраха ПП СЕК за мандатоносителНовата коалиция „Продължаваме Промяната“ ще се бори за нулева корупция и спиране на изтичането на държавен ресурс по непрозрачен начин

 

Константин Бачийски, председател на ПП СЕК: „Когато казваме  „Стига безобразия“ заради прояви на корупция, вече няма да сме сами, а до нас ще има още много честни българи, с които ще обединим усилията си.

 

 

 

ПП „Средна европейска класа“ и ПП „Волт“ сключихакоалиционно споразумение, с което образуваткоалиция „Продължаваме Промяната“ за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември.Коалицията ще бъде представлявана от Кирил Петков и Асен Василев.

 

Новата формация се обединява около идеята за продължаване на промяната в управлението на държавата, следвайки принципите на нулева корупция и спиране на изтичането на държавен ресурс по непрозрачен начин.

 

Основните цели на коалицията са създаването на икономическа среда, която да подпомага свободното развитие на малкия и среден бизнес, привличането на стратегически, високотехнологични инвестиции и справедливо и балансирано разпределение на средствата на държавата.

 

Приоритет за обединението ще бъдат инвестициите в качествено образование, развитие на по-добро и достъпно здравеопазване, модерна инфраструктура и социална политика, осигуряваща достойни доходи на възрастните хора.

 

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на „Продължаваме Промяната“ и са готови да спазват заложените в споразумението принципи.

 

ПП „Волт“ е основана през 2018 г. и е част от първото общоевропейско движение „Волт Европа“. „Волт“ има евродепутат, народни представили в Нидерландския парламент и общински съветници в България, Германия и Холандия. „Волт“ иска българските граждани да се чувства европейци, да имат достоен живот с европейски доходи, европейско здравеопазване и европейско правосъдие. Съпредедатели на „Волт“ в България са Венцислава Любенова и Симеон Трулев.

 

ПП „Средна европейска класа“ е създадена в Бургас през 2007 и работи за създаване на българска средна класа с европейски стандарт на живот, осъзнавайки, че за целта трябва да има не само върховенство на закона, но и върховенство на морала в политиката. Към момента разполага с общински съветници, като най-силното присъствие е в общинския съвет в Бургас, където към момента е трета политическа сила. Начело на партия е Константин Бачийски, който поведе началото на истинската война срещу беззаконията в парк „Росенец“.

 

Пред „Фактор“ Константин Бачийски разкри как се е стигнало до това коалиционно споразумение и защо Кирил Петков и Асен Василев залагат на политическата отговорност и морал на бургаската партия.

 

Истината е, че тези преговори бяха най-лесните и кратките, които съм водил някога. Дори не бих ги определил като преговори, а като разговор между съмишленици. В този случай не се наложи да обсъждаме никакви условия, защото с Кирил Петков и Асен Василев имаме  много допирни точки и общи цели и затова беше логично  да си подадем ръка. Нямаме очаквания  за постове, защото за мен и колегите ми политиката е инструмент за разрешаване на обществени проблеми, за работа в полза на обществото, а не професия. Единственото ни изискване беше да участваме във взимането на решения и да не правим компромиси с принципите си и морала си.“, каза Константин Бачийски.

 

Той допълни още, че от години се познава с Кирил Петков, споделят еднакви ценности и дори са били от една и съща страна на барикадата по време на протестите в Росенец през 2020 год.

 

Според Бачийски, двамата с Кирил Петков безусловно вярват в потенциала на България. „С колегите ми от „Средна европейска класа“ приемаме поканата за  партньорство като признание за смисъла от политическите ни битки срещу корупционните практики в Бургас. Като гаранция, че битката срещу корупцията в страната ще продължи.Това е и сигнал, че когато казваме  „Стига безобразия“ заради прояви на корупция, вече няма да сме сами, а до нас ще има още много честни българи, с които ще обединим усилията си.За нас влизането в коалиция „Продължаваме Промяната“  е ясен знак, че създаването на средна класа в България е вече истински важен приоритет, зад който застават все повече отговорни,  инициативни и независими хора.“, каза още Бачийски.
Видяна: 93


« Назад към всички новиниНаши партньори