Наши евродепутати гласуваха резолюция за еднополовите браковеПротив са от ГЕРБ и ВМРО, но БСП, ДПС и Демократична България казват „да“ на еднополовите бракове

 

Само преди дни Европейският парламент прие скандална резолюция, която налага държавите в ЕС да признаят всички съжителства на лица от целия спектър на ЛГБТИК+общността, съобщаватот пресцентъра на ВМРО. Въпросната скандална резолюция еприета с 387 гласа „за“, 161 „против“ и 123 „въздържал се“. 

 

Българските евродепутати нямат единодушно мнение за въпросната резолюция и това показва гласуването им в Европарламента. „Против“ гласуват евродепутатите от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов, Емил Радев, Ева Майдел и Асим Адемов. „Против“ са и представителите на ВМРО Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. Въздаржали са се Андрей Ковачев и Андрей Новаков от ГЕРБ-СДС.

 

Резолюцията е приета с гласовете на българските представители Радан Кънев от „Демократична България“, Сергей Станишев и Елена Йончева от БСП, както и Атидже Алиева-Вели, Илхан Кючюк и Искра Михайлова от ДПС.

 

Според ВМРО стова си действие Европейският парламент, с услужливата подкрепа на гореизброените лица, прави поредната крачка към самоубийственото унищожаване на традиционните християнски ценности, лансирайки една безкрайно вредна и гнусна пропаганда, която от години се опитва да си проправи път на Стария континент. От ВМРО допълват, че на практикаевродепутатите приематрезолюция за правата на еднополовите двойки, чрез която се призовават всички държави в ЕС да признават еднополовите бракове и партньорства.

Във въпросния документ се посочва, че браковете или регистрираните партньорства, сключени в една държава членка, следва да бъдат признавани във всички тях по еднакъв начин, а съпрузите и партньорите от един и същи пол следва да бъдат третирани по същия начин като разнополовите двойки.
 
Видяна: 39


« Назад към всички новиниНаши партньори