Областният управител проф. Мария Нейкова поздрави филиала на НХА с началото на академичната годинаОбластният управител проф. Мария Нейкова присъства на откриването на академичната година във филиала на Художествената академия в Бургас.

 

„Вие сте олицетворението, плътта и кръвта на славата, която Бургас има като град на таланти. Благодаря на тези от Вас, които останаха тук и на тези, които дойдохте, за да сте част от културния облик, от изкуството, от образованието и стремежите на града.“ – с тези думи областният управител се обърна към студентите и преподавателите и пожела успешна учебна година. „Изключително удоволствие е да науча днес, че Минно-геоложкият университет също има желание да открие филиал в Бургас“, допълни още тя.

 

Нейкова изтъкна ролята на филиала в културния и обществен живот на областта и изказа благодарности за множеството инициативи, насърчаващи творчеството. Тя пое ангажимент Областна администрация Бургас да продължи да бъде добър партньор на образователната институции.

 

Във филиала на Художествената академия в морския град само за 2021 г. има новоприети 40 студенти, а от откриването му преди 4 години те наброят 150, разкриващи творческия си потенциал в 5 специалности и 2 магистърски програми.

 

Същата вечер проф. Мария Нейкова присъства на откриването на самостоятелна изложба на един от преподавателите в НХА-Бургас художникът Стойко Сакалиев. Бургаският художник на театрални плакати отбеляза 65 години житейски и 35 творчески път за което беше отличен с грамота на областния управител за принос в обществения и културен живот на Бургас.
Видяна: 179


« Назад към всички новиниНаши партньори