Кирил Петков: Тези 4 месеца работа ще ги направим 4 годиниАвторите на новия политически проект „Продължаваме промяната“ няма да правят общи листис „Демократична България" и „Изправи се БГ! Ние идваме“, по-скоро ще имат обща координация и общи цели. Това каза пред Нова телевизия основателят на проекта и бивш служебен министър на икономиката Кирил Петков.

 

След като авторитетното дуо Петков и Василев намериха ракетоносител на новия проект в лицето на бургаската партия „Средна Европейска Класа“ и ПП „Волт“, бившият министър на икономиката заяви, че е възможно коалицията да получи 30% на изборите. „Важното е в следващия парламент да има 121 депутати от коалицията на почтеността“, каза той.

 

Кирил Петковказаоще, че формациите на Христо Иванов и Мая Манолова предлагат преговори.„Тези хора припознават много от общите ни цели и ние припознаваме техните“, каза той. От думите му стана ясно, че може да бъде съставена бъдеща управленска коалиция, но преди изборите няма да има обща листа, за да не бъдат отблъснати леви и десни избиратели. С ДБ може да си сътрудничат за правосъдната реформа, а с ИБГНИ - по социални въпроси, допълни той.

 

„Ние явно ставаме новият център. Трябва да дадем пълна демокрация на избирателите да гласуват по цялата палитра“, каза Петков. Ще има още партии в коалицията, те ще са малки, но трябва да имат общи цели - "не" откъм средства, "не" откъм правене на листи, но "да" откъм продължаване на промяната заедно, каза още Петков.

 

Запитан дали ще си сътрудничи с ИТН, Петков каза, че би се обадил на Мика Зайкова и допълни: „Трябва обединение под общи принципи. Не може да кажеш или аз, или никой“.Той коментира и електоралните нагласи, изнесени от Алфа Рисърч, които дават 9% на новата коалиция:"Уникална е цифрата 9%, когато още няма партия, няма структури, има само двама човека, които хората са видели във времето, че сме постигнали доста неща за четири месеца. И ние казваме, че тези четири месеца ще ги направим четири години", заяви още бившият служебен министър.

 

Според него в момента се намираме в началото на една "вълна на промяната" и тя ще продължи.Той поиска бърза смяна на шефовете на енергийните дружества, а главният прокурор да си ходи предсрочно.Според него е необходима и нова реформа в болничната система.

 

Снимка: БТА
Видяна: 211

« Назад към всички новиниНаши партньори