Костадин Костадинов: Възраждане няма да влезе в договорки с политически субекти обслужващи чужди национални интересиД-р Костадинов, каква е причината  ПП Възраждане да издигне Вашата кандидатура за президент и тази на адв. Елена Гунчева за вицепрезидент, след като месеци наред подкрепяхте кандидатурата на Румен Радев?

 

Думите на Румен Радев се разминаха категорично с неговите дела.Тази година в хода на консултациите за определянето на дата запарламентарните избори през април 2021 г., лично президентът заяви пред представителите на Възраждане, които присъстваха на тези консултации, че противоепидемичните мерки на правителството са абсолютно безполезни и безсмислени. В последствие служебното правителство, назначено отново от президента, въведе същите мерки.Президентът наложи вето върху сделката, сключена от правителството на ГЕРБ и ВМРО-БНД с американците за закупуването на осем самолета F 16, но в последствие служебно правителство, назначено от Радев запита американците дали не могат да закупят още 8 самолета F 16. Президентът, който най - остро критикуваше работата на правителството на ГЕРБ и ВМРО- БНД, назначи в служебния кабинет хора, които са били част от предишни кабинети на Борисов. Например, видният соросоид проф. Николай Денков, който е Министър на образованието в кабинета на Радев. Други назначения сякаш бяха посочени директно от Американското посолство като Кирил Петков и Асен Василев, който припомням, че беше Министър на икономиката в правителството на Росен Плевнелиев. С всички свои действия Румен Радев показа, че с нищо не се различава от своите предшественици - от тези които критикува, от правителството на ГЕРБ и ВМРО- БНД.

 

 

 

Каква е оценката Ви за работата на Румен Радев и в кой момент решихте, че той не заслужава подкрепата на  Възраждане?

 

Ние от Възраждане не гледаме личностите, за нас политиката не е въпрос на лични отношения. Ние гледаме политики, програми и платформи. За нас е важно България да води независима политика, а виждаме, че правителството на България, независимо дали е съставено от Борисов или от Радев, обслужва не българските национални интереси, а американските такива. Поради тази причина нямаше как да подкрепим Румен Радев за втори мандат.Разочарованието ни е изключително голямо, защото не само аз, но и много българи вярвахме, че този човек може да бъде алтернатива на корумпирания и престъпен режим на Борисов и Каракачанов. За съжаление се оказа, че в своите основни политики, касаещи образование, здравеопазване, демография, вътрешна и външна сигурност няма никаква разлика между  действията на Румен Радев, назначеното от него служебно правителство и действията на предишния кабинет на Бойко Борисов. В случая става ясно, че хората, които управляват държавата са подвластни изцяло на Американското посолство и са  безволеви марионетки.

 

 

 

Още не се знае кой ще е кандидат-президентът, издигнат от ГЕРБ, но това ще е другия голям Ваш опонент в кампанията. Виждате ли се на балотаж при трима кандидати?

 

Естествено, че се виждаме на балотаж. В България, практиката е показала, че патриотично мислещите избиратели са над 600 000, което е повече от гласовете, които могат да получат ГЕРБ в нормални условия - на осигурен честен вот. Ако Бойко Рашков, Министърът на вътрешните работи в служебния кабинет - единственият министър в този кабинет, чиято работа ние от Възраждане одобряваме,  не допусне закононарушения, ако ГЕРБ не могат да купуват гласове, а държавната  администрацията не е заплашвана от тях, за  да даде гласа си в тяхна полза, то условията за честен вот ще са налице и в най-добрия случай максимумът на вота им ще е 500 000 гласа. Така че шансовете да отидем на балотаж са изключително големи. Всъщност това е една от основните причини, поради които ние участваме в президентската надпревара. Досега нямахме възможност да участваме, тъй като нашата организация е млада във всеки един смисъл на думата - млада като регистрация, ние я създадохме преди 7 години и млада като членска маса. В хода на дейността ни пораснахме. Нашите симпатизанти и членове се увеличават с всеки изминал ден. Отговорността ни към тях, към нашите избиратели нараства и дойде време да влезем в най-важната битка, там където до сега не  сме участвали. Дойде време  да зададем на претендиращите да бъдат президент на Републиката въпросите за това как трябва да бъде управлявана България - на тези, които ще представляват българската държава и българската нация пред света, като държавен глава. Така че в тази президентска надпревара аз ще задавам въпроси и силно се надявам кандидатите да имат смелост да участват в дебат с мен, за да  говорим за независимост, да  говорим за свобода, за обединение  на България… А не да говорим за евроатлантически интереси, за въвеждане на еврото, което служебното правителство, назначено от Радев и самият Радев защитават и за което ние сме категорично против. Крайно време е кандидатите за президенти да отговарят на неудобни въпроси, а единственият, който може да зададе тези неудобни въпроси в дебатите съм аз.

 

 

 

Ще премине ли ПП Възраждане 4% бариера на тези избори?

 

Да.

 

 

 

С кои партии сте готови да седнете на масата за преговори за съставянето на правителство?

 

Възраждане ще работи за това, да управлява самостоятелно страната, а когато става въпрос за правителство, ние многократно сме заявявали нашите основни позиции, от които няма да отстъпим.Ние  ще поискаме премахването на американските военни бази от България. Ще поискаме референдум за членството на България в НАТО.  Ще поискаме да се запази българската национална валута - лев и да не се въвежда еврото. Ще поискаме да се предоговорят условията за членство на България в Европейския съюз - ще инициираме референдум въобще по отношение на членството ни в съюза, за да видим какво мислят българските граждани по този важен въпрос.Ще поискаме да се прекрати натиска над българските граждани, относно използването на експериментални течности, представени като ваксина за COVID 19 и в този случай, процесът наречен “ваксинация”, да бъде доброволен и от него да не произхождат права, свободи или задължения. По тези шест основни въпроса ние можем да разговаряме с всяка от политическите сили. Ако някои от тях споделят нашите искания без изключение, готови сме да я подкрепим. Всички ние обаче знаем, че в българския парламент такива партии няма. Партиите в България са два вида - Възраждане и всички останали, които са проекти на американското посолство. Възраждане няма да влезе в договорки с политически субекти, обслужващи чужди национални интереси, каквито до момента са всички в българския парламент, за съжаление.

 

 

 

Какви са очакванията Ви за нагласата на избирателите, относно патриотичния вот, след като се вижда, че ВМРО- БНД, НФСБ и ВОЛЯ ще се явят този път поотделно?

 

Аз не разбирам какво общо имат ВМРО - БНД, НФСБ и Воля с патриотичния вот. Добре известен факт е, че това са лъже-патриотични организации, които превърнаха патриотизма в софра, от която се хранеха в продължение на години. Те дълго време паразитираха върху патриотичните нагласи на българския избирател. Ето защо силно се надявам, че той окончателно ще оттегли доверието си от тях, с което „политическите трупове“ВМРО - БНД, Воля и НФСБ ще останат в тази част от историята, с която поколения българи няма да се гордеят.Появата на Възраждане в политическия живот на страната доведе до реалната възможност почтените патриотично мислещи избиратели да получат алтернарива на лъже-патриотичните ВМРО-БНД, НФСБ и Воля,  чието място не е в политиката, а в затвора. Така на предстоящите избори патриотизмът ще  бъде представен в българския парламент от Възраждане, която е единствената патриотична организация в настоящата политическа реалност.

 

 

 

Преди по-малко от месец инициирахте среща с всички партии, без ГЕРБ, ВМРО и ДПС, но на тази среща, докалкото знам, са присъствали само представители на БСП, това ли е партията, която стои най-близо до програмата и политиките на Възраждане?

 

По отношение на коментираните на срещата  теми - демография, здравеопазване, образование, финанси, нямахме разминавания. По всички останали въпроси, които преди малко споменах,разминаванията са големи.
Видяна: 878


« Назад към всички новиниНаши партньори