Валери Симеонов: 13 века след кан Тервел отново спасяваме Европа от бежаските потоциВ началото на IX век край сегашното село Дюлево в община Средец е преминавал граничния вал Еркесия. Легендарното съоръжение, за което се твърди, че част от него може да се види дори от Космоса, е изграждано по времето на управлението на кан Тервел, за защита на границата между България и Византия.

През 1981 г., по случай 1300-годишнината от създаването на българската държава, на това място е имало поставена паметна плоча, която с годините е била разрушена.

През 2018 година, по инициатива на НФСБ, тук е поставен нов мемориален знак с лика на Тервел, наричан още Спасителят на Европа. За да почете паметта му и делото му, цветя пред мемориала поднесе кандидатът за президент на Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ, БДС-Радикали, БНДС „Целокупна България“ Валери Симеонов.

„С кан Тервел можем да се гордеем. Това е човекът, спасил Европа и България от арабското нашествие. Така, както и ние, неговите наследници, сега спасяваме Европа от бежанските вълни, благодарение на оградата и на защитата на границата на България, която е и външна европейска граница. Виждате, минали за вече 13 века, но няма голяма разлика“, заяви Валери Симеонов.

От знаковото място той коментира и ролята на президента като обединител на нацията:

„За съжаление, сегашният президент е много далеч от спазването на това задължение. Единението на нацията не е празна дума. Президентът не трябва да взема никога партийно зависима политическа позиция, напротив, той трябва да се опитва да решава конфликтите и противоречията в обществото. Той трябва да използва механизмите, които са му дадени през консултативния съвет за национална сигурност, през възможността му да прави обръщения, изявления и да акцентува върху основните проблеми на ежедневието. Виждате, че нашият президент в продължение на две години не е направил нито един консултативен съвет за най-тежкият проблем на България – епидемията от коронавирус. Какво да говорим повече.“

Преди да почете паметта на кан Тервел, Валери Симеонов, който е и водач на листата на Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ, БДС-Радикали, БНДС „Целокупна България“ в Бургас, се отби в Националния археологически резерват „Деултум – Дебелт“, придружен от негови съратници от Национален фронт за спасение на България. 

„България трябва да излезе от шаблона, че предлага само летен плажен туризъм и ски туризъм през зимата. Нашите земи са богати на история още от най-дълбока древност. Културно-историческият туризъм у нас има огромен потенциал и именно върху него трябва да се акцентира.

Това е място за урок по родолюбие, тук е съчетана много история, различни цивилизации - още от I век от новата ера са първите открити находки, което означава, че 21 века на това място има съществуващ живот. И в момента тук има живот, защото обектът граници със самото село.

Не знам защо до момента Дебелт остава с доста скромно финансиране - разбрах, че е около 100 хил. лв. за година - твърде малка сума. Виждате, че има нужда от много сериозни разкопки, укрепителни дейности, тъй като някои от разкопките се рушат. Съвсем естествено е ние да се опитаме да направим каквото е по силите ни, за да гарантираме развитието на този обект“, каза Валери Симеонов.

На събитието присъстваха още водачът на листата на патриотите в Двадесет и трети изборен район – София Венера Тодорова и кандидатите за народни представители от бургаската листа Христиан Митев, Радослав Петков, Валери Ангелов, Иван Кузманов, Севдалина Пенева, Марияна Лефтерова, както и новоизбраният кмет на село Дебелт Иванка Ангелова от НФСБ.

Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ, БДС-Радикали, БНДС „Целокупна България“ се явява на президентските избори и на парламентарните избори на 14 ноември с бюлетина № 4.
 


 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Източник: desant.net
Видяна: 43


« Назад към всички новиниНаши партньори