Г. Пинелов: Всяко време има своите будителиДнешните будители сте всички вие просветните и културни дейци в община Созопол, които с любов и всеотдайност създавате ярки творчески образци, пазите и съхраните българските традиции и обичаи и възпитавате младото поколение в изконните български ценности, се казва в поздравителния адрес на Георги Пинелов, председател на Общински съвет Созопол по повод Деня на народните будители.

 

 

 

Ето и поздравителния адрес от името на председателя на местния парламент в Созопол Георги Пинелов.

 

 

 

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, КНИЖОВНИЦИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ,

 

УВАЖАЕМИ ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ,

 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

 

Поздравявам Ви с 1 ноември – Деня на народните будители!

 

На този ден се прекланяме пред създателите и пазителите на българската духовност, език и култура. Свеждаме глави пред тези, които завещаха на бъдещите поколения стремеж към знание и безкористна служба в името на доброто на българския народ.

 

Днес се взираме в миналото.И търсим  будителите, онези най-първите, за да пренесем в днешния ден посланията им за свобода, просвета и култура. Днес повече от всякога имаме необходимост от техния пример, завет и саможертва. Живеем в нелеки времена на трудности и предизвикателства от всякакъв характер. Стотиците имена на народни будители, изписани със златни букви в българската история са нашия стожер и непреходна светлина за всяко едно поколение, за всяка една епоха.

 

Всяко време има своите будители. Днешните будители сте всички вие- просветните и културни дейци в община Созопол, които с любов и всеотдайност създавате ярки творчески образци, пазите и съхраните българските традиции и обичаи и възпитавате младото поколение в изконните български ценности.

 

Благодаря ви за търпението, упоритостта и неугасващата ви вяра, с която продължавате пътя на цяла плеяда български будители и просветители!

 

Бъдете горди наследници на завещаното ни българско наследство, следвайте с вяра и кураж пътя на просветата!

 

Честит празник!

 

Георги ПИНЕЛОВ

Председател на Общински съвет Созопол
Видяна: 110


« Назад към всички новиниНаши партньори