Тодор Байчев: БСП за България предлага работещи решения и План за ускорено справяне с кризатаУважаеми съграждани,
 

изправени сме пред избор и от Коалиция „БСП за България“предлагаме решения на кризите в работещ парламент, със стабилно коалиционно мнозинство и правителство.

 

За мен е чест да бъда част от листата на Коалиция „БСП за България“, но и отговорност и предизвикателство предвид трудните месеци, които ни очакват.

 

Отмина времето за празни обещания, сега е време за конкретни решения, които са предложени от специалисти, които знаят, могат и реализират очакванията на хората за по-добър живот.

 

Връхлетяха ни заедно три кризи и ние имаме три решения. Три кризи, три решения, номер 33 в интегралната бюлетина Коалиция „БСП за България“. Връхлетяха ни заедно здравна, енергийно-икономическа и социална криза и отговорът на тези кризи са нашите работещи решения в Плана за 100 дни управление на страната. В 47-то Народно събрание е необходимо да работим по 5 основни за страната ни приоритета - образование, здравеопазване, икономика, високи доходи и екология, които се съдържат в едно единствено изречение: Образован и здрав народ, който работи и има такива доходи, че да живее достойно в чиста България. 

 

 

1. Още в първите дни на сформираното Народно събрание, парламентарната група на Коалиция „БСП за България“ще започне законодателни инициативи, свързани със спешни мерки за туристическия бизнес, който осигурява 11-13% от брутния вътрешен продукт и над 500 000 работни места.
Част от помощта е разсрочване на кредитите, гратисен период за изплащане на главниците. БСП ще подкрепи активно предложението на браншовите организации да бъде създаден държавен гаранционен фонд, който да замени застраховката „Отговорност“ на туроператорите.
БСП ще настоява да се запази ставката от 9% за ДДС в туризма. Ще започнат засилени консултации на всички нива и за облекчаване на процедурата за издаване на визи. Според представителите на туристическите комплекси, ако визите се намалят  на 10 евро и се издават електронно, прекият ефект за България ще бъдат приходите от над 1 милион туристи повече за година.
Към тази мярка добавяме и засилването на дигиталната реклама на България като дестинация, за което БСП ще настоява.

 

 

2. Искаме намаляване на ДДС за електричество и храни от 20 на 9%.

 

 

3.Дългосрочното решение заенергетиката е да се построи АЕЦ „Белене“. Това, което се случва съсЗелената сделка може да бъде компенсирано само с ядрени мощности.

 

 

4.Железници, пристанища и летища не трябва да се отдават на концесии. Те са елемент от националната сигурност. БДЖ е бъдещето на екотранспорта у нас с едва 0,4% въглеродни емисии. Развитието на жп транспорта като стратегически сектор е безусловен приоритет за БСП в следващия манда.Зелената сделка ще даде нови възможности за развитието му, защото с отделяните едва 0,4% въглеродни емисии, той е един от най-екологичните, евтини, бързи и сигурни видове транспорт.Европа заделя 5,8 млрд. евро за инвестиции в жп инфраструктура и няма никакви пречки България да не стане част от единната европейска жп мрежа.

 

 

5. Демографската криза и политиката за младите хора са стратегически въпроси за България. Всеки работещ младеж до 26 г. да бъде освободен от данък върху дохода. Нашата цел е младите хора  да останат тук, да се реализират тук, да създадат семейство и да живеят добре в страната си.  БСП се ангажираме с осигуряване на безплатни детски градини и ясли, безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст, въвеждане на семейното подоходно облагане, което означава намаляване на данъците на родителите, увеличаване размера на майчинството, , еднократна помощ от 6500 лева за второ и трето дете.  Политиката за младите обхваща и здравеопазване, и образование, и социална политика.

За да се случи всичко това, не трябва да забравяме и промяната на досегашния модел на управление.  Последните 10 години всеки от нас е изпитал ударите на това управление и е положил усилие то да бъде променено. Дойде време да го направим като излезем и свободно и без страх гласуваме. Гласуваме за перспектива, сигурност, стабилност и предвидимост на България и българския народ.
Да го направим и на 14.11.2021г, ще имаме повод да се поздравим с едно ново начало.
Видяна: 202

« Назад към всички новиниНаши партньори