Цончо Ганев: Необходимо е да спасим бизнеса от повишаващата се цена на токаЗам. председателят на Възраждане и водач на листата на кандидатите за народни представители в 1 -ви  МИР Благоевград и 2 - ри МИР Бургас се срещна с граждани и представители на малкия и среден бизнес. На срещата бяха обсъдени важни за страната ни въпроси. Беше засегната и темата за въвеждането на еврото в България. Присъстващите изразиха притеснението си, че служебното правителство бърза да ни въведе в еврозоната и се опитва да го направи без обществено обсъждане.

 

„Ще си позволя да цитирам зам.-министър на финансите, който преди няколко дни каза, че въвеждането на еврото е продължение на делото на Цар Борис I. Извинявам се, но такъв цинизъм, изречен от български заместник министър, при положение че се изредиха какви ли не правителства, на Борисов и Каракачанов, сега и на Радев, да обясняват, че това е цивилизационния избор на България… ами не, не е избор на България“, коментира Цончо Ганев.

 

Той припомни още, че преди години политическа партия Възраждане организира референдум за еврото. Тогава бяха събрани 220 000 подписа, но тогавашното правителство не призна част от тях и осуети провеждането на референдума.  

 

„С право се притеснявате, защото еврото ни отнема монетарната независимост. Все по-често ни се втълпява, че трябва да се откажем от националния си суверенитет, да се откажем от българската независимост, да се откажем от 140-годишната история на българския лев. За всички трябва да е ясно, че влизането ни в еврозоната не е просто промяна на лева с евро. Това означава, че вече не Българска народна банка, а Европейската централна банка ще взима решения какви позиции и политики да изпълнява България. Не бива да допускаме управляващите да ни заведат там, на където са ни повели. За влизането си в еврозоната трябва да бъде попитан българския народ. Ние нямаме срок, в който трябва да приемем еврото, можем да го направим, когато сме готови, тоест можем да го приемем и след 300 години“, добави Цончо Ганев.

 

Той каза още, че политическа партия Възраждане предвижда в програмата си краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки за подпомагане на бизнеса, за да може да бъде запазен поминъка на хората. Първостепенна задача за тях е отменянето на условието за Зелен сертификат, намаляването на административната тежест и натиск над бизнеса,  адекватно подпомагане за излизане от кризата. От партията са набелязали поредица от мерки за противодействие на нарастващата цена на тока, която е основен проблем в момента. Някой от тях са:

 

Предоговаряне на цените на електроенергията за бизнеса до оптимални фиксирани нива, чрез обявяване на извънредно положение в сферата на енергетиката и временно спиране на енергийната борса. Незабавно възстановяване на работата по АЕЦ Белене или инсталиране на наличните ядрени реактори в АЕЦ Козлодуй, ако това е възможно. Отказване от Зелената сделка и запазване на въглищните централи възможно най-дълго. Премахване на всички ограничения за граждани и бизнес по отношение на зеления сертификат Оптимизация на централния държавен бюджет, така че да бъдат пренасочени 500 милиона лева на година директно в малкия семеен бизнес.

 

„При нас не съществува ако влезем в 47-ното Народно събрания, ние сме част от българското общество, ние ще влезем в парламента и с нас в управлението на страната ще влязат и гражданите. Всичко зависи от вота на българите, защото те имат възможност да изберат. Ако ни дадат доверието си като изберат номер 5 в бюлетината, ако се превърнем във фактор в 47-то Народно събрание първо ще се борим и преборим, за да отменим Зеления сертификат в България, ще се борим с корупцията, за да започнем създаването на онази България, в която искаме да живеят децата ни“, добави още Цончо Ганев водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане в 1 МИР Благоевград и 2 МИР Бургас.
Видяна: 90


« Назад към всички новиниНаши партньори