Стоян Царев, кандидат за народен представител от „Продължаваме промяната“: Нужна е спешна помощ за спешната помощ„През всеки летен сезон бургаските екипи на спешната помощ изнемогват, а пациенти се оплакват от голямо закъснение на линейки, което понякога може да е фатално. Този проблем вече не е само през лятото, след като и по време на ковидкризата отново избухна със страшна сила.“,това са наблюденията на кандидата за народен представител от „Продължаваме промяната“Стоян Царев.

 

Според него не е нормално град като Бургас, чието население през лятото сигурно надвишава 1 000 000 жители, да се обслужва от пет линейки. В такъв случай няма как пациенти да не чакат, за да получат помощ, защото хората, от които тя зависи, просто не могат да стигнат до тях. Налага се с линейките да се транспортират и пациенти в други болници, да се превозва кръв и т.н. 

 

Нужна е спешна намеса, категоричен е Стоян Царев, който е с номер 106 в бюлетина 25. „Едно от най-важните неща са увеличаване на екипите в спешната помощ в Бургас и осигуряване на повече линейки“, посочва той.

 

Това трябва да се случи в цялата област, коментира Царев и посочва, че за пример, в Приморско, шофьорите дори не са към ЦСМП, а са назначени към общината.

 

Като друг важен приоритет за работата му като бъдещ народен представител, Стоян Царев посочва закон за спешната помощ.

 

„Има закон за спешния телефон 112, но в него не са описани ясно и точно кои са спешните случаи. Линейки отиват на адрес, само защото някой го е заболяло главата, а в същото време нуждаещи се хора не могат да получат първа помощ. Отделно от това, трябва служителите в националната система на 112, които отговарят за спешната помощ, да имат медицинско образование“, коментира Царев.

 

За работещите в спешната помощ е необходимо да имат нормални условия на труд, които да ги стимулират да работят в системата. Трябва да се върнат във втора категория на труд, категоричен е кандидатът за народен представител от „Продължаваме промяната“.
Видяна: 78


« Назад към всички новиниНаши партньори