Топ нутриционистът Елена Терзиева проведе лекция за здравословното хранене в БургасКандидатът за народен представител ПП „Възраждане“ Елена Терзиева проведе лекция на тема „Възраждане на традиционното хранене“ в читалище „Тракия-2015“. Терзиева е магистър по социология от СУ „Св. Климент Охридски“ и дипломиран Холистичен Нутриционист в едно от най-престижните висши училища в тази област – „Канадски институт по природосъобразно хранене“. От 2008 год. тя работи в областта на здравословното хранене и превенцията на здравето като специалист предприемач, лектор, автор и създател на цялостна онлайн програма за повишаване за зачеване. От 2014 год. тя е председател на фондация „Супер бебе“ и съорганизатор на национална кампания „Роди дете в България“. Терзиева е и съосновател на Сдружение на Нутриционистите в България, която основна цел е да осигурява достъп на населението до квалифицирани и легални услуги в областта на здравословния начин на живот. Тя е под номер 109 в листата на ПП „Възраждане“.

 

 

 

На лекцията, която се проведе през седмицата присъстваха членове на ТД „Екзарх Антим I“ с председател Тодор Ангелов. Той е втори в листата на ПП „Възраждане“ за Бургас и е на мнение, че подобни срещи с членове на дружеството ще дадат възможност на повече хора да чуят ползите от здравословното хранене, както и да си пропомнят някои позабравени методи за готвене и съхраняване на храни от близкото минало, които по-младите хора не познават.

 

 

 

По време на лекцията присъстващите бяха запознати с ползите от приема на традиционна храна, която е произведена в България и е напълно достъпна. Елена Терзиева обясни каква е разликата между домашното консервиране и индустриалното, което купуваме от магазина, както и защо чаша червено домашно вино се отразява добре на здравето. Присъстващите научиха как да се лекуват с пилешка супа и защо традиционната пача трябва да се вари 12 часа. По-възрастните членове на тракийското дружество си припомниха как се заквасва мляко, как се прави домашно сирене и кашкавал, а някои дори предложиха рецепти за домашен хляб с квас. Така лекцията много скоро се превърна в дискусия за здравословни рецепти от миналото, които е хубаво да се правят във всяко едно домакинство.

 

 

 

На 10 ноември ТД „Екзарх Антим I“ с подкрепата на НЧ „Тракия – 2015“ е домакин на кулинарно изложение „Гозбите на Тракия“. По време на събитието ще бъдат показани собственоръчно направени ястия по стари тракийски рецепти. Членовете на тракийското дружество споделиха, че освен много вкусни старите рецепти, предавани от поколения на поколения са напълно здравословни и полезни.
Видяна: 104


« Назад към всички новиниНаши партньори