Отново голямо признание за президента на БФУ Стефан КолевСъстезатели от 11 клуба по УШУ премериха сили на второто за годината Републиканско първенство по Спортно и Традиционно УШУ. Състезанието се проведе в залата на Спа хотел “Царско село” в София, като домакин на събитието беше спортен клуб “Черен Дракон”. 

 

 

 

При строго спазване на епидемичните мерки, зрителите в залата се насладиха на атрактивни изпълнения в едни от най-популярните стилове на УШУ като Чанцюан, Нанцюан и Тайдзицюан (Тай Чи). Кулминацията на състезанието настъпи с дисциплина „Бутащи ръце”, където конкуренцията беше сериозна и изправи едни срещу други опоненти, които имат дълга история на двубоите помежду си, и доста „сметки за уреждане”, което внесе допълнителна доза адреналин в състезанието.

 

 

 

По време на церемонията по откриване на състезанието, специалният гост на събитието, проф. Бисер Цолов- Ръководител на центъра за следдипломна квалификация в НСА “Васил Левски”, връчи символично свидетелство за завършена специализация “Треньор по УШУ” на президента на българска федерация по УШУ, Стефан Колев. През месец юни тази година официално завърши първият курс следдипломна квалификация, в който успешно завършиха 25 треньори по УШУ от водещи клубове в България. Проф. Цолов разкри пред многобройната аудитория състезатели, съдии и приятели на УШУ, че от следващата учебна година ще бъде разкрита образователно-квалификационна степен бакалавър “Треньор по УШУ” в НСА “Васил Левски”. Дълго чаканата новина възпламени залата и придаде допълнителен импулс във всички участници в състезанието. Г-н Колев връчи специален благодарствен плакет на проф. Цолов за огромния принос на академичният преподавател в развитието на УШУ в България.
Видяна: 42


« Назад към всички новиниНаши партньори