Христо Проданов, Министър на туризма: Трябва спешно да стартираме рекламна ни кампания за летния сезонТрябва да се промени цялостното възприятие за България от страна на туристите - създаване на ново лого, слоган, както и цялостна нова маркетингова и рекламна стратегия. Важна е дигиталната реклама, трябва да насочим там основния ресурс. Това каза министърът на туризма Христо Проданов пред Bulgaria ON AIR.

 

Според него най-спешното нещо е да стартира рекламната ни кампания за летния сезон и да се „поизчисти“ визитката на България.

 

По думите на Проданов ниският процент ваксинирани у нас влияе много негативно на визитката на страната ни.

 

„Каквато и реклама да направим, четейки тази статистика, хората се притесняват и ни приемат като несигурна дестинация“, посочи министърът. „Христо Стоичков е най-известният българин пред света. Трябва да използваме потенциала на хора като него", категоричен е Проданов.

 

Има идея да се създадат работни групи между България и Република Северна Македония по различни политики, така че да се търси сближаване и взаимна изгода от общи туристически продукти.

 

„Ще продължи мярката 35 евро на седалка за чартърните полети, стана ясно от думите на министъра. „Законопроектът вече е в Народното събрание. Надявам се до края на януари тази мярка да бъде гласувана и държавата и туроператорите да изпълнят своите ангажименти“, коментира той.

 

Министърът на туризма посочи, че в момента действа мярката "60/40", но тя започва да става неприложима. Беше променено изискването за по-висок оборот, но в същото време не беше взета предвид инфлацията. Печалбите се оказват по-ниски, особено на фона на скъпия ток, разясни Проданов.
Видяна: 125


« Назад към всички новиниНаши партньори