Идеята на Константин Бачийски за развитие на летище Равнец залегна в икономическата програма на правителствотоИдеята на Константин Бачийски за развитие на авиобаза Равнец и превръщането ѝ в свободна безмитна зона със собствено карго летище залегна официално в икономическата програма на правителството.

По време на преговорите за коалиционно споразумение участниците в тях се обединиха около концепцията „съществуващо летище да се комбинира с безмитна зона“, за да се създадат условия за обособяване на логистични и индустриални хъбове, които да дадат конкурентно предимство на дадения регион и страната.

„Това, което аз видях като потенциал в летище Равнец и работя през последните години за реализирането му, беше прието, както на ниво експертите така и на ниво управляващи. Нещо повече проектът среща пълна подкрепа от ресорните министерства.“ сподели Константин Бачийски.

Според народния представител случилото се е доказателство за това, че всичките му усилия, посветени на развитието на старата авиобаза са си стрували, защото „моделът Летище Равнец“ ще бъде приложен от правителството.

Показателно за перспективата на Равнец е това, че за кратък период от време подкрепата си за летището изразиха президентът Румен Радев, премиерът Кирил Петков, както и представители на бизнеса.

Тъй като при предходното управление Константин Бачийски не получи никаква подкрепа от общинска и държавната власт,  той с много усилия и с лични средствапридвижи процедурата по лицензирането на летището. По този начин стана един от малкото българи, които вложиха свои средства за развитието на обществен обект със стратегическо значение за региона.
Видяна: 94

« Назад към всички новиниНаши партньори