Атанас Зафиров: Скоро няма да има избориБСП продължава да смята, че старт на преговорите може да бъде даден, когато РСМ изпълни всички изисквания спрямо двустранния договор, спре езика срещу българите и гарантира конституционно правата на българите в Северна Македония. Това са неща, които на този етап не се случват". Това заяви пред БНТ Атанас Зафиров - депутат от ПГ на "БСП за България"

"БСП за България" няма да подкрепи нито една от двете кандидатури за управител на БНБ. Не заради качествата на кандидатите, а заради подхода, който беше избран. Беше нужно доста по-сериозен дебат по темата и по-сериозно коалиционно съгласие, допълни Атанас Зафиров Той се надява до петък, когато е гласуването, партньорите им да преосмислят позицията и преговорите по темата да започнат отначало.

Това е изключително важен пост - гуверньор на БНБ и не бива да позволяваме той да бъде решаван чрез някакви ситуационни гласувания в НС, каза Зафиров.Най-логично е БСП да води процесите в социалния сектор

 

Прекалено много въпроси стоят пред българското общество да си позволи коалицията, а се отива на нови избори, допълни той и заяви, че коалицията е стабилна.За внесените от БСП промени в Изборния кодекс Зафиров каза, че щом ги внасят сега, означава, че скоро няма да има избори.

"Смятаме, че най-близкият хоризонт за избори, това са местните избори. Има достатъчно време, в което в един спокоен, диалогичен тон да обсъдим тези промени, които предлагаме и че ще получим подкрепа", каза той.
Видяна: 97


« Назад към всички новиниНаши партньори