Детски колички, памперси и консумативи дариха от Лайънс на украинските майкиЧленовете на международното LIONS движение започнаха благородна акция по предоставяне на безвъзмездна помощ за майки и деца, настанени в Бургаска област. Десетки нови бебешки колички, пакети памперси и пелени, превръзки и множество различни санитарни материали сазакупени и дарени на нуждаещите се. За децата на бежанците саосигурени тетрадкииученически пособия. За избягалите от войната майкичленовете на LIONSосигуриха необходимите за всяко едно домакинство санитарни материали,прах за пране, шампоани, сапуни и др. Дарението направихаактивисти на Лайънс Клуб България, които предоставиха закупените от сърце помощи на място в хотел в Слънчев бряг, където са настанени бежанците, както и в кризисните центрове на Несебър и Приморско.

 

 

В хуманитарната акция се включиха символичните домакини от Лайънс Клуб „Виа Понтика“, заедно с ЛК „Тракия“, ЛК „Стара Загора“и Lions Club „Стара Загора Августа“, които пристигнаха специално за да реализират отговорната мисия за нуждаещите се.

 

             

 

"Когато правиш добро, важно е жестът да бъде от сърце! Нашият клуб подпомага над 10 години в Бургас и региона различни хуманни инициативи и подаваме ръка на хората в нужда. Днес сме обединени с приятелите от клубовете в цялата страна, за да усмихнем заедно поне за миг майчинските и детски очи. Благодаря за подкрепата към това благородно дело, нека общия ни пример за кауза бъде продължен!" - коментира Деян Денев, Президент на бургаския Lions Club „Via Pontica“.

 

             

 

На мероприятието присъстваха освен членове на движението, така и Зам.-Областният Управител Пламен Янев, който благодари от името на Държавата за предоставената помощ към бежанците от Украйна.

 

Организаторите споделят, че предстои големи дарения да бъдат предоставени на местата за настаняване в гр. Стара Загора, както и в помощ на местната структура на БЧК.
 

 

 

Lions International има милиони членове в клубове по целия свят, обединени от хуманните каузи, без значение от религиозни и политически възгледи, работещи заедно в услуга на обществото и подавайки ръка на хора в нужда под мотото "Ние служим".
 

 


Дарението се осъществява с огромната подкрепа на Дистрикт 130 България и Международната Фондация на Лайънс Клубовете (LCIF), със съдействието на членовете от Зона Изток към Движението.
Видяна: 237

« Назад към всички новиниНаши партньори