Максим Бехар говори на форум в Кралската библиотека в Брюксел за цунамито от фалшиви новини



Българският PR експерт Максим Бехар представи страната ни на международен форум за медийната свобода в ерата на технологичните промени. Форумът бе организиран от Европейския либерален форум (ELF) и се проведе в белгийската Кралска библиотека.

 

Бехар е президент на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария, бивш президент на Световната PR организация ICCO и сегашен неин директор по международното развитие. Той е възпитаник на Harvard Kennedy School.

 

„Вече не можем да говорим за технологични промени, а за истинска революция в медиите, а това което наблюдаваме като фалшиви новини, направо е цунами, което залива света -  каза Бехар. Въпреки това, социалните медии са единствената алтернатива на все повече потисканата в много страни свобода на словото. Със сигурност ще намерим начин да разпознаваме фалшивите новини и за отсяване на истинските, и това ще е следващата голяма крачка за създаването на по-истинска медийна среда.“

 

На форума взеха участие много евродепутати, медийни експерти, политици и журналисти, сред които и изпълнителният директор на Европейския либерален форум Даниел Каддик. Презентацията на Бехар бе модерирана от бившия български вицепремиер и сегашен представител на ELF Зинаида Златанова.




Видяна: 125





« Назад към всички новини



Наши партньори