Д-р Йордан Стайков: Всички високоспециализирани процедури в „МЦ д-р Стайков“ стават безплатни до края на юниНашата кауза е да предложим най-доброто за нашите пациенти и да направим всичко необходимо, за да се върнат те към обичайния си начин на живот

 

Д-р Стайков, кои високоспециализирани процедури ще се правят безплатно в МЦ „Д-р Стайков“ до края на юни?

 

 

 

Преди по-малко от месец купихме три нови модерни апарата, които се прилагат в областа на физикалната терапия и рехабилитация на пациенти с различни здравословни проблеми. Тази инвестиция в медицинския център ще осигури на нашите пациенти възможност за възстановяване чрез процедури, които са приложими на много малко места в страната и често хората се налага да пътуват до Турция например, за да се подложат на тях. Независимо от това, че НЗОК не покрива разхода по пътека за такива възстановителни процедури, ние ще ги правим безплатно за пациентите, които идват при нас с направление. Нашата кауза е да предложим най-доброто за нашите пациенти и да направим всичко необходимо, за да се върнат те към обичайния си начин на живот, независимо от цената. Разполагаме с последно поколение апарати за ударно – вълнова терапия, високоинтензивен магнит, апарат за лимфодренаж и апарат за таргетирана радиочестотна терапия – Текар. Ние работим с тези нови технологии от момента на представянето им в медицинските среди и сме изключително доволни от резултатите, които постигаме с тях.

 

 

 

На какъв принцип работи ударно – вълновата терапия и при пациенти с какви оплаквания се прилага?

 

 

 

Ударно – вълновата терапия е съвсем нова технология и това е причината да не е много разпространена в България. Методът и на работа стимулира човешкия организъм сам да се справи с проблема в тялото. Тя работи на принципа на звукови вълни. Тези звукови вълни причиняват множество микро травми на третираното място, така организмът възприема въздействието на апарата и започва да лекува травмата със собствените си регенеративни възможости. Такава процедури се прилага на всички професионални спортисти, които често страдат от травми, които могат да се възстановят по този метод. Терапията се прилага при т. нар. „замръзнало рамо“, проблеми с ахилесовите сухожилия, шипове в петата, при абсолютно всички възпалителни заболявания на мускули и сухожилия, ставни проблеми, тендовагинити, болки в бедрения мускул и др. Използва се и при остеоартроза, при засягане на сухожилието на капачката на коляното, при образуването на калцифити, които могат да бъдат разбивани. Процедурата се прави веднъж седмично за период от 4 до 7 седмици. Пациентите трябва да прояват търпение, защото ефектът настъпва на втората седмица след процедурите, но положителните резултати от терапията продължават с години.

 

 

 

Кои пациенти се подлагат на високоинтензивен магнит?

 

 

 

Високоинтензивният магнит е сравнително нова методика на работа. Тя има невероятен ефект при широк кръг от заболявания. Действа на принципа на широкомагнитното поле, но специално фиксирано към проблема на точното място. За разлика от нискоинтензивните магнити, новият апарат прониква много дълбоко в тъканите. Процедурите с него продължават в рамките на 10 – 15 минути. Прилага се при общоболков синдром, има програма за противовъзпалително действие, противооточен и трофичен ефект върху тъканите. Високоинтензивният магнит много добре повлиява пациенти, които имат атрофия на мускулите в следствие на дълго залежаване, което може да е следствие от травма, инсулт или друг здравословен проблем.

 

 

 

В кои случаи е приложим лимфодренажът?

 

 

 

Лимфодренажът се прилага при пациенти претърпели оперативни намеси, свързани с остраняване на лимфни възли и нарушения на отока на лимфата. При заболявания на периферната нервна система. Пациенти, диагностицирани с рак на гърдата и подложени на операции за отстраняване на аксиларни лимфни възли, след това често пъти страдат от нарушен дренаж на лимфата в горния крайник, намиращ се от засегнатата страна. Тези жени имат абсолютна нужда от лимфодренаж, но Здравната каса няма механизъм, по който да се провежда тази терапия. При нас пациенти в подобна ситуация ще могат да провеждат безплатно процедурата за лимфодренаж, когато идват с направление за лечение и на други заболявания.

 

 

 

МЦ „Д-р Стайков“ работи от понеделник до петък. Повече информация и час за преглед може да запишите на тел.: 0896 996 006, 056 996 006 и 0892 996 006 или на регистратура на адрес: Бургас, ул. „Транспортна“ №33 /до МОЛ Бургас Плаза/.
Видяна: 1311

« Назад към всички новиниНаши партньори