Уникалната изложба „Аз съм Българка“ ще гостува цяло лято в СозополСъс серия откупки на впечатляващите фото картини стартира гостуването на изложбата „Аз съм Българка“- Продължението в Созопол. Това стана възможно след като авторът на изложбата фотографът Радослав Първанов съобщи по време на официалното й откриване, че ще подкрепи инициативата на председателя на Общински съвет- Созопол Георги Пинелов  за изграждане на паметници на  българските революционери Васил Левски и Христо Ботев в Созопол, в която вече са се включили жители и приятели на Созопол, бизнесмени и организации.

 

 

 

Проектът „Аз съм Българка“ е некомерсиален и няма цена, която да определи стойността на красотата на България и българските жени, но тази родолюбива идея трябва да бъде подкрепена и какво по- естествено именно моят проект да застане до инициативата на г-н Пинелов?, заяви фотографът  Радослав Първанов и допълни: „ Не трябва да има град или село в България, където да няма паметник на най- великите български революционери“.

 

 

 

Изложбата бе официално открита от председателя на общинския съвет Георги Пинелов в присъствието на кмета на Созопол Тихомир Янакиев, зам. кметът Тодор Дамянов, граждани и гости на Созопол.

 

             

 

За мен е чест Изложбата "Аз съм Българка!" - Продължението да гостува в Созопол и да бъде част от културните събития, които предлагаме на нашите съграждани и многобройните ни туристи. Искам да благодаря на Радослав Първанов, че прие поканата да ни гостува и да сподели своите творчески успехи с нас. Благодаря му от сърце, че предостави фотографиите от изложбата за откупки, за да могат средствата от тях да бъдат добавени към набраната до момента сума за изграждането на паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Созопол. Благодаря за благородния и истински патриотичен жест от него!, заяви при откриването на изложбата председателят на общинския съвет Георги Пинелов.

 

            

 

Младият фотограф представи проекта си и разказа за някои от най- ценните и впечатляващи български женски носии, както и за фолклорните модели, които представят непреходната красота на българското материално и нематериално богатство. При представянето бе прожектиран и филм, който показа пътят извървян от младия фотограф, за да реализира този уникален за България проект. Неотлъчно до него са неговите родители Дора и Петко Първанови, които му помагат и подкрепят в неговата мисия.

 

             

 

На откриването на изложбата, която ще гостува в сградата на общинския съвет до 1 септември бе и Яна Пенчева- момичето, което е модел на фотографиите с красивите созополски места.Тя сподели, че все още помни вълнението от работата по снимките в Созопол и призна, че е влюбена в града.

 

             

 

Първата откупка на картина от Созопол  по време на откриването на изложбата бе направена от общинския съветник Желязко Иванов, който бе последван от още няколко от гостите, които освен созополски пейзажи откупиха фотографии от други кътчета на България представени от красиви български момичета с ценни и автентични носии.

 

             

 

Гости на Созопол, които посетиха и разгледаха изложбата, откупиха част от фотографиите, направени в Созопол.

 

             

 

Изложбата може да бъде посетена всеки работен ден от 9: 00 часа до 17: 00 ч. в сградата на Общински съвет- Созопол на ул. „ Аполония“ №34.
Видяна: 95

« Назад към всички новиниНаши партньори