Възраждане откри кампанията си в Бургас с отворена среща и спектакълКампанията на „Възраждане“ в Бургас беше открита с отворена среща с граждани на председателя на „Възраждане“ д-р Костадин Костадинов. На срещата присъстваха още Цончо Ганев – водач на листата на „Възраждане“ във 2-ри МИР Бургас и кандидатите за народни представители от листата.

 

 

 

Стотици граждани посетиха срещата в Конгресния център, за да се запознаят с предизборната програма на „Възраждане“ и да зададат своите въпроси.

 

 

 

„В момента България не е обединена и това е най-голямото предизвикателство, което стои пред „Възраждане“.  Целта ни е да успеем да обединим българите и да им дадем  вяра -  в тях самите, защото истината е, че в момента те не вярват в себе си, не вярват в България, не вярват в нищо. И когато един човек изгуби вярата си, той губи смисъла на своя живот. Това е и показателно за начина, по който се развива нашата страна през последните 33 години – 1/3 от народа ни беше прокуден извън България или унищожен, защото средната продължителност на живота у нас намаля за последните 30 години, а това е нещо безпрецедентно в световната история.  Основната цел  на „Възраждане“ е българите  да си повярваме, че имаме бъдеще като народ и държава. Ще се постараем по време на кампанията да се срещнем с колкото може повече наши сънародници, за да спечелим изборите и даубедим българските граждани, че единствената алтернатива за съществуването на България като нормална държава и въобще като държава, е „Възраждане“. Истината е, че на тези избори отиваме на референдум, на който ще избираме между възраждане на българската държава и разрухата“, каза Костадинов.

 

 

 

Някои от приоритетите на „Възраждане“, които Костадинов очерта, са: да запазим фискалната ни независимост.  От политическата организация са готови да обявят конкретни действия за запазване на българския лев  и ще работят за премахване на плана за въвеждане на еврото. Друг приоритет за „Възраждане“ е да работят за хранителен суверенитет, тъй като едва 20 % от хранителните стоки в страната ни са български, а България има потенциал да е производител и износител. Възстановяването на отбранителния ни потенциал също беше тема, която беше  обсъдена.

 

 

 

Водачът на листата на кандидатите за народни представители за  бургаски регион Цончо Ганев обърна внимание на необходимостта в региона да се подобри здравеопазването.

 

 

 

„Този проблем е още по-изострен, тъй като в малките населени места вече няма абсолютно никаква медицинска помощ. В странджанския регион тя липсва. Точно затова е идеалното място държавата, ако ще дава разрешение за разкриването на нови болници, да е там. Да се развие и туризмът покрай климатолечението. Изключително важно е държавата да осигури адекватна медицинска безплатна помощ до всяко едно населено място, без значение колко е голямо и колко е отдалечено от най-близкия град. Сто процента безплатно обучение по медицина за българските студенти, но срещу 5-годишен договор с адекватно заплащане, според който те да започват кариерата си задължително в България, а част от тях да бъдат насочвани в районите, където няма медицинска помощ, ще подпомогне за разрешаването на проблема с кадрите в сферата“, каза Цончо Ганев.

 

 

 

В предизборната си кампания „Възраждане“ избра да говори със симпатизантите си за култура чрез спектакъл. Вчера от 19:30 ч.  с вход свободен в театър „Адриана Будевска“ беше представен спектакълът „Възраждане“ на актьора Николай Урумов.
Видяна: 97

« Назад към всички новиниНаши партньори