Бачийски води „Промяната“ към втора изборна победа в БургасЛидерът на ПП „Средна Европейска Класа“ обедини млади хора и експерти от различни области в листата за вота на 2 октомври

 

Само за 7 месеца правителството на „Промяната“ увеличи минималната пенсия с 55 процента, а заедно с нея и всички останали, при ново управление предстои още да се увеличат, както и заплатите на полицаи, учители и военни

 

 

 

Контантин Бачийски започна предизборната кампания в Бургас с ясната цел формацията на „Продължаваме промяната“ да бъде първа политическа сила в областта. Само за 7 месеца управление правителството на „Промяната“ направи това, за което не стигна време на всички управляващи преди него – да увеличи минималната пенсия на хората с 55 процента, а с нея и всички останали. При победа на „Промяната“ и сформирането на нов кабинет предстои ново увеличение на пенсиите, както и на минималната работна заплата. Предвидено е увеличение на заплатите на полицаи, военни, учители и лекари.

 

 

 

Един от големите успехи на младите управляващи е стопираното увеличение на цената на тока за битовите абонати. Благодарение на наложения мораториум върху цената на тока до юли месец всички битови абонати в България плащат на старите цени, а след това увеличението е едва от 3 процента. Подобни политики целят запазване доходите на българските семейства във времена когато световната инфлация се отразява на всеки един.

 

 

 

Това е една от причините правителството на „Промяната“ да направи детските градини безплатни, за да запази поне част от доходите на младите семейства за други нужди.

 

 

 

Според Константин Бачийски много по-важно от всичко това е спирането на монопола и корупционните практики на КПП „Капитан Андреево“, където безконтролно са преминавали стотици тирове на ден без проверка, които пренасят плодове и зеленчуци, обработвани с пестициди много над приетите норми в Европейския съюз. „Ние трябва да се грижим за здравето на българина, който от години получава на трапезата си непроверени храни с неясен произход. Този модел приключи. Ако хората ни се доверят ще има още по-голям контрол на всички нива в държавата“, заяви Константин Бачийски. Негов основен приоритет остава борбата с корупцията в държавата, както и икономическото развитие на Югоизточна България с изграждането на второ международно летище и работещ индустриеален парк със статут на свободна безмитна зона.

 

 

 

Кой е всъщност Константин Бачийски

 

Бачийски над 20 години развива международен бизнес в IT сектора с клиенти в 63 страни по света. Всяка точка на картата може да бъде работното му място, но е избрал да живее в Бургас и да се посвети на родния си и град и страната си.

 

Любител е на екстремните спортове  - леководолаз, скача с парашут, пилотира самолети, от малък практикува бойни спортове – карате, а днес активно тренира бразилско Джиу Джитцу.

 

След математическата гимназия в Бургас, продължава да учи „Телекомуникации“. Владее английски и руски език, в момента изучава китайски.

 

Има цел и план – Бургас да бъде силен икономически регион. През последните 10 години изцяло се е посветил на това. Изправя се срещу корупционните практики на властта и кръговете около нея. Този контраст в начина му на мислене в политиката набира все повече съмишленици около него.

 

43-годишният предприемач е известен със своите значими обществени каузи, които довежда до край.

 

Влиза в битки, дори когато е сам срещу всички. И печели. Най-силното му оръжие са истината и чистото му минало, защото те го правят неуязвим срещу натиск. Влага в битките времето, знанията, уменията, капитала и силите си. Пред всички тях обаче стоят личните му качества - смелост и отговорност. Проявява ги в спорта, в бизнеса и политиката, а на първо място в защита на националните интереси и ползи за обществото.

 

Бачийски запали искрата на промяната сличната си битка срещу безобразията със „сараите“ в Росенец. Тя прерасна в общонационална кауза, заради която хиляди българи излязоха по улици и площади.

 

В работата си като общински съветник често е сам срещу всички. Това не му пречи да разкрие крупни нарушения. Бачийски се противопостави на продажбата без търг и конкурс на единствената общинска болница в най-големия жилищен комплекс на Бургас, „Меден рудник“, на цена под данъчната й оценка. Смелостта му беше „възнаградена“ с поредица от заплахи, а после и от съдебни дела. Въпреки всичко, той доказа правотата си и в съда.

 

В резултат на неговата активност на два пъти беше предотвратено повишението на такса смет за гражданите. С положените си усилия понижи с 40% и такса „смет“ за бизнеса.  По този начин спести на  бургаските фирми над 30 милиона лева. 

 

В личната си кауза „Повече здраве за Бургас“ за10 години дарява всичките си заплати на общински съветник за нуждите на болниците в общината. Помогна за повишаване на квалификацията на медицински персонал, закупи със свой средства медицинско оборудване, а по време на първата вълна от Ковид 19 въпреки дефицита в световен мащаб успя да осигури апарати за обдишване за най-голямата болница в Бургас.
Видяна: 272

« Назад към всички новиниНаши партньори