Извънреден месец на женското здраве в медицински център “Света София“Профилактичната гинекологична програма ще е активна и на 22 октомври, събота

 

 

 

През октомври извънредно ще се проведе месец на женското здраве в медицински център „Света София“. Заради многобройните запитвания, профилактичната програма срещу рак на маточната шийка, която обикновено е активна само в нечетните месеци, ще бъде удължена. Работещите дами, които искат да направят своя профилактичен гинекологичен преглед на преференциална цена, но нямат възможност в делнични дни, ще могат да го направят в извъредните часове в събота, 22 октомври.

 

 

 

По програма „Женско здраве“ през октомври ще работи най-новият член на акушеро-гинекологичния екип на медицинския център- д-р Джамил Фадлие.  Д-р Фадлие е акушер-гинеколог с повече от 20 години опит в частни клиники в Сирия. Медицинското си образование и специализацията си е завършил в България, а от септември е част от екипа на АГ отделението в университетска болница „Дева Мария“.

 

 

 

Програмата „Женско здраве“ на медицински център „Света София“ повече от 10 години дава възможност на дамите да извършат своя гинекологичен профилактичен преглед срещу минимално заплащане. В пакета са включени гинекологичен преглед, ехография на женски полови органи, вземане на цитонамазка и изследване на материал, а цената е едва 45 лв.

 

 

 

Темата за профилактичните прегледи често се приема с досада от хората, които се чувстват здрави. Рядко си даваме сметка, че половин час годишно, отделен за профилактика, може да спаси живот. В Европа всеки ден 2 жени губят живота си от рак на маточната шийка.  9 се срещат за първи път с диагнозата. В 75% от случаите ракът може да бъде открит навреме и лекуван с минимални усложнения, ако се правят редовни профилактични прегледи.  Заради липсата си на симптоми, ракът на маточната шийка е изключително коварно заболяване. Когато симптомите се появят, ракът вече е в напреднал стадий. Единственият начин за ранно диагностициране  на раково изменение на клетките е профилактичната цитонамазка, която трябва да се прави веднъж годишно от всички жени, започнали да водят полов живот. Хванат навреме, ракът е абсолютно лечим. Добре е да се знае, че прегледът трябва да се направи преди овулацията или около 7-10 ден от цикъла, като за начало се брои първия ден от започналата менструация.

 

   

 

Запишете час по програма „Женско здраве“ в медицински център „Света София“ на тел. 056 845083.
Видяна: 89

« Назад към всички новиниНаши партньори