За пръв път в историята на печатните издания едно списание излиза с 6 различни корици и това е брой 81 на списание L`Europeo, посветен на Джеймс БондЕдин брой с шест различни корици е предизвикателство, както за полиграфите, така и за колекционерите на L`Europeo и феновете на 007!

 

 

 

Няма Супермен, няма Батман, нито жени-котки и мъже-паяци! Джеймс Бонд е най-трайната поп икона в историята на киното. А и не само.

 

 

 

Шесте корици, представящи различните герои, изиграли митичния шпионин на Нейно Величество са визуална подкрепа на една вълнуваща история от 1962 година до днес, криеща много въпроси.

 

 

 

Брой 81, на списание L`Europeo,отбелязва и две годишнини: през 1952, с възкачването на кралица Елизабет Втора на британския престол е написана първата книга на  Иън Флемингот поредицата за Джеймс Бонд. През 1962 е и първата екранизация, дала начало на най-дългата „героична“ серия в историята на киното. През 2022, със смъртта на кралицата и екранната гибел на Джеймс Бонд, не само свършва един бляскав период на перфидния английски културен империализъм. Свършва и ХХ век. Най-после.

 

 

 

Редакцията на l L`Europeo свика под знамената най-острите си пера, за да обясни, че особена разлика между Джеймс Бонд и Че Гевара няма. И двамата са серийни убийци, ръководени от съмнителни мотиви, сеещи безразборно смърт, в името на внушени идеологии.

 

 

 

И двамата се превръщат в най-ярките поп икони на отминалия век. Нюансите са само в любимите им напитки, защото дори отношението им към жените е сходно.

 

 

 

Как се случва на практика, че едно престъпно занимание – да убиваш без съд и присъда – се превръща в еталон за мода, джентълменство, благородство,  мечтана професия и еталон за подражание?!

 

 

 

200-те страници на списанието анализират времето на Бонд, момичетата на Бонд, враговете на Бонд, колите, часовниците и джаджите на Бонд… Дори предизвестената гибел на Бонд, описана от Андрей Гуляшки в романа, където британският шпионин имам нещастието да срещне нашия Авакум Захов.

 

 

 

Представят се и любимите шпионски места на света – от Виена до Истанбул, някои от най-ярките митове на студената война и нейните екранни превъплъщения.

 

 

 

Изследват се битието и възгледите на прочутите писатели-шпиони – Флеминг, Греъм Грийн, Джон льо Каре и Съмърсет Моъм. Проследяваме личните и артистични съдби на героите на шестте  корици: Шон Конъри, Джордж Лейзънби, Роджър Мур, Тимоти Далтън, Пиърс Броснан и Даниел Крейг, питайки се дали следващият Бонд няма да е тъмнокожа дама с вариативна сексуалност, както беше заявено в последния филм от поредицата…

 

 

 

На 10 ноември 2022 г., с парти до 0.07 часа в столичния клуб "Bedroom” ще бъде представен новия брой 81 на L`Europeo. Издателите се заканват, че ще разклатят не само мартинито, но и емоциите на всички присъстващи със специални изпълнения на песните от филмовата поредица. Началото е след 21.00 часа. От редакция на L`Europeo издадоха, че няма нужда от покани, защото агентите им ще ви разпознаят!
Видяна: 55

« Назад към всички новиниНаши партньори