Безплатна защита за ученически профили спечели първото място в бургаския хакатонС безплатно приложение, което защитава профилите на учениците и със сигнал за смяна на парола отбор Inkblot Studioот Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновацииспечели първото място в поредното издание на хакатона на Университет “Проф. д-р Асен Златаров”. 

 

 

 

В традиционното състезание се включиха 40 участници, разделени в 11 отбора. Всички те представиха своите идеи и разработки по темата „Киберсигурност в образованието“. Тя провокира младите хора да покажат своите знания за по-сигурна интеракция в онлайн пространството.

 

 

 

В рамките на три дни имаха възможност даразработят технологични решения за осигуряване и тестване на ниво на устойчивост срещу кибератаки.

 

 

Ментори бяха преподаватели от катедра „Компютърни системи и технологии“ в университета, ръководени от проф. Сотир Сотиров и проф. Станислав Симеонов.

 

 

На финала учениците презентираха идеите си пред компетентно жури от представители на най-големите ИТ фирми в града – Технологика, Скейлфокус, Мусала софт, Съдърланд, Телелинк и др.
Видяна: 56

« Назад към всички новиниНаши партньори