МБАЛ „Сърце и Мозък“ разкрива кабинет за диагностика на панкреасни заболявания„Сърце и Мозък“ Бургас разкрива кабинет за диагностика на панкреасните заболявания към клиниката по Гастроентерология по програма „Грижа за Вас“

 

 

 

Прегледите по програма „Грижа за Вас“ са напълно безплатни и включват: ехография и генетична консултация. При преценка пациентите ще се насочват за хоспитализация за цялостно изследване чрез всички съвременни методи: ендоскопска ехография, контрастна ехография, еластография, биопсия при необходимост, компютърна томография, магнитен резонанс. При преценка и при възможност на пациентите ще се извършват генетични изследвания в специализирана лаборатория.

 

 

Болестите на панкреаса са трудно диагностицирани, в повечето случаи се разпознават в напреднала фаза, когато са нелечими, а предраковите състояния не се интерпретират правилно. Клиниката по гастроентерология разполага с цялата апаратура, необходима за ранна и прецизна диагностика на панкреасните заболявания. Чрез разпространение на информацията за създаване на такъв кабинет да се насочват пациенти за консултация със специалист по следните направления:пациенти, прекарали остър панкреатит, пациентис хроничен панкреатит, с известни родственици с рак на панкреаса, пациенти с установени кисти на панкреаса,с установени формации в панкреаса с неуточнен произход, пациенти, оперирани за злокачествени заболявания на дебелото черво, стомаха, бъбреците, млечните жлези и др.

 

 

Кабинетът ще функционира вторник и сряда от 15:00 до 17:00 ч. след предварително записване нателефон 056/703003.
Видяна: 45

« Назад към всички новиниНаши партньори