Вестник Фактор Бургас

" />
 

Общински съветници подпомагат СК "Буши-до" в град ЧерноморецЕдна година след възстановяването на активната дейност на СК "Буши-до" дойдоха и първите отлични резултати, които дават основание на каратистите и обществеността в Черноморец да се гордеят с постигнатото.

 

 

 

За най- малките каратисти до 10 години истинско изпитание бе и първото им сериозно състезание- турнирът за купа ЦПЛР-УСШ "Хан Крум" в гр. Шумен. СК "Буши-до" гр. Черноморец участва в престижното състезание с трима свои състезатели от новата група като и тримата се представиха отлично и се върнаха с медали. Първото участие на малките каратисти бе финансово подкрепена от председателя на Общински съвет Созопол Георги Пинелов и общинския съветник Желязко Иванов, а самите състезатели отидоха със самочувствие благодарение на добрата подготовка и напътствията на треньора сенсей Красимир Ангелов.

 

 

 

Резултатите не закъсняха. Своят първи златен медал спечели 10 годишният Енгин Мустафа, който бе безапелационен в своята група до 50 кг. Той показа невероятни качества и техника на татамито и включи към шампионския си трофей и купа за най- техничен състезател, единодушно присъдена му от журито на турнира.

 

 

 

Със сребърен медал се окичи 9 годишната Мария Бакалова, която се състезава в категория деца до 30 кг. Своят първи медал- бронзов спечели и другата състезателка на клуба Мария Радева, която се състезава в категорията до 55 кг.

 

 

 

Радостта от първите успехи е най- сладка, но и задължаваща. Ръководството на СК "Буши-до"- гр. Черноморец изказа специална благодарност на общинските съветници Георги Пинелов и Желязко Иванов за финансовата и морална подкрепа, както и на треньорите, които дават всичко от себе си, за да изградят бъдещите бойци и да върнат старата слава на СК "Буши-до".

 

 

 

Тренировките продължават с упоритост и мотивация в очакване на следващото състезание.

 

                    

 

Да поздравят състезателите, попълнили трофеите на СК "Буши-до", на една от тренировките им присъстваха председателят на общинския съвет в Созопол Георги Пинелов и общинският съветник от Черноморец Желязко Иванов. Всички каратисти и треньорите получиха по една тениска, брандирана с логото на клуба от гостите, които останаха възхитени от тренировъчния процес и пожелаха още много успехи на младите каратисти.

 

 

 

Към момента в СК "Буши-до" тренират редовно около 15 деца и младежи от Черноморец, които се подготвят за следващото състезание, което ще бъде през м. февруари.

 

                    

 

В същото време от спортния клуб обмислят да организират и група по кик бокс без обаче тя да има състезателен характер, сподели ръководителят на СК "Буши-до" Любомир Лулев.
Видяна: 79

« Назад към всички новиниНаши партньори