Проф. Евгений Възелов: Много малко градове в страната имат модерни диализни центрове като „Ел Масри“От 2 години проф. Евгений Възелов е консултант в диализен център „Ел Масри“. Преди да дойде в Бургас по покана на д-р Ел Масри той дълги години е началник на Клиниката по диализно лечение в Университетска болница „Александровска“.

 

 

 

„През годините имах възможността да практикувам и специалицирам в Англия, Германия и редица други държави. Имам активни участия в големи международни конгреси и над 110 публикации в специализирани медицински списания. Това ми даде възможност да получа доста примамливи предложения в чужбина, но избрах да помагам на хората в родната България. Когато получих поканата на д-р Зияд Ел Масри да стана консултант в неговия диализен център, проучих внимателно с какво разполага болницата като възможности. Бях приятно изненадан, че тук е направена такава голяма инвестиция в оборудване, направено е всичко необходимо пациентите да се чувстват в сигурни ръце. На много малко места извън столицата могат да се видят диализни центрове с такива условия. Това бяха причините да избера Бургас пред София.“, споделя проф. Възелов.

 

 

 

Диализен център „Ел Масри” предлага провеждане на хемодиализни процедури и консултации на пациенти с бъбречна недостатъчност. Пациентите могат да разчитат на високи стандарти на лечение и грижи, докато са далеч от дома. Центърът разполага с нови машини за обратна осмоза на водата и диализни апарати на немската фирма “Фрезениус”, водеща в областта на хемодиализното лечение и отговаряща на всички изисквания на медицинския стандарт приет от МЗ и на стандартите на ЕС. Използват се диализатори на Фрезениус и оригинални медикаменти, които дават възможност да предложим на пациентите лечение, съобразено с индивидуалните потребности и здравословното състояние на всеки от тях. Всеки диализен пост е оборудван с автоматизирано легло и мониторно наблюдение. Диализните зали са с Wi-Fi покритие, което позволява свободен достъп до интернет по време на диализа. За пациентите полагат грижи високо квалифицирани лекари, медицински сестри и технолози с многогодишен опит в диализното лечение. Центърът обслужват пациентите на хемодиализа на двусменен режим на работа 6 дни в седмицата. Под ръководството на проф. Евгений Възелов тел. за контакт: +35956 84 47 37; +35956 706 172; +359884 54 10 10
Видяна: 60

« Назад към всички новиниНаши партньори