Общински съветници към кмета Николов: Превишил ли е правомощията си директора ДубаровСлед грозният скандал, който се разрази по време на процедурата за отдаване под наем на преместваеми обекти в Морската градина на 3 януари, общински съветници от различни партии са входирали питане до кмета Димитър Николов относно поведението на директора  ЦАУ „Зора“ Стефан Дубаров.

 

 

 

Припомняме, че тогава общинският съветник Костадин Андонов е пожелал да присъства по време на процедурата по приемане на документите, но е бил грубо изгонен от Дубаров, въпреки, че се е легитимирал като общински съветник. По правило директора като всеки друг служител в администрацията трябва да съдейства на общинските съветници при всяко едно тяхно действие или поискана информация за текущи дела в община Бургас.

 

 

 

Костадин Андонов, който е присъствал в началото на процедурата е бил там качеството си на общински съветник, който следи за обществения интерес и прозрачното и протичане. В питането до кмета Николов се споменава, че Андонов си тръгва омерзен от отношението към него и работата му като защитник правата на бургазлии.

 

Иван Иванов и Росен Топкаров от ПП СЕК са само част от общщинските съветници, които стоят зад питането.

 

 

 

Зад въпросите, които са изпратени до кмета стоят имената на общински съветници от ПП ДБГ, ПП СЕК, БСП, НФСБ и ДБ. Те застават твърдо зад колегата си Костадин Андонов и искат да знаят:

 

Спазил ли е г-н Дубаров чл. 33 от ЗМСМА в своите действия спрямо общинския съветник Костадин Андонов?

 

Има ли превишаване на правомощията на директора на ЦАУ „Зора“ и ще започне ли дисциплинарна процедура срещу г-н Дубаров?

 

Поведението на г-н Дубаров означава ли, че е практика процедурите в Община Бургас да се извършват „на тъмно“?

 

Спазени ли са процедурите по приемане на документите по чл. 56 от ЗУТ?

 

Ще се разграничи ли Община Бургас от действията на г-н Дубаров публично?
Видяна: 404

« Назад към всички новиниНаши партньори