Емил Пейчев: В Царево няма управници, а търговци, при това лошиОбщинският съветник от опозицията осветли как е продаден парцелът, отреден за автогара в града през последните дни на миналата година

 

Царево няма да има автогара, но някой ще има парцел на ключово място. Това коментира общинският съветник Емил Пейчев в социалната мрежа фейсбук. По думите му "градоначалникът и подчинената му администрация изобщо не си поплюват и са се забързали като за последно да раздават подаръци на онези, които са били послушни през последните три мандата". 

 

В дните между Рождество и Нова година, на търг е бил продаден парцел от терен, отреден за общинска автогара. "Този градоначалник и тази администрация не увеличават общинската собственост, а я разпродават.Това не са управници, а търговци. При това доказано не са добри търговци, защото стоката, с която търгуват, е бъдещето на Царево", заявява още Пейчев. Публикуваме целия му пост без редакторска намеса: 

 

Уважаеми приятели и съграждани,

 

Коледа и Нова година отминаха, но нашият любим градоначалник и подчинената му администрация изобщо не си поплюват и са се забързали като за последно да раздават подаръци на онези, които са били послушни през последните три мандата.В почивните дни между Рождество Христово и Нова година на сайта на общината срамежливо беше поместен кратък текст..., съдържащ заповед N:912 на кмета.С нея той заповядва да се открие процедура по провеждане на търг с тайно наддаване за...ВНИМАНИЕ...за продажба на недвижим имот, частна общинска собственост..., а именно поземлен имот N:48619.504.112...И определя начална тръжна цена 258 888 лева.

 

Ще се запитате „Е, какво толкова, кметът продава честно и почтено поредния общински парцел“.Но знаете ли какво точно се предлага на търг? Знаете ли кой е този имот N:48619.504.112Парцел от терена, определен за общинска автогара.Изобщо не се забавиха.Това, за което предупреждавах, вече се случва.Раздробиха на парчета мястото, където трябваше да се изгради автогара, за да го продадат набързо.Е, най-голямото парче вече е спазарено. Появило се е на търга едно физическо лице, чиято оферта е била декласирана. 

 

По този начин втория участник, които е юридическо лице ( фирма) е останал сам на търга, пък взел, че го спечелил. Общо взето това е цялата сделка.Царево няма да има автогара, но някой ще има парцел на ключово място.Този градоначалник и тази администрация не увеличават общинската собственост, а я разпродават. Това не са управници, а търговци. При това доказано не са добри търговци, защото стоката, с която търгуват, е бъдещето на Царево.

 

Е, какво мислите за поредната мегасделка с общинско имущество на кмета? Доближава ли се тя по своята наглост до сделката с общинската спортна зала и с Медицинския център? И с всички останали от този род?
Видяна: 36

« Назад към всички новиниНаши партньори