„Сърце и Мозък“ Бургас разкрива хирургичен кабинет по Програма „Грижа за Вас“Специалисти от Клиниката по Хирургия ще извършват профилактични прегледи за ингивинални, пъпни и хернии на предната коремна стена.

 

 

Прегледите ще се провеждат всеки петък от 14:00 ч. до 16:00 ч., след предварително записване на тел. 056703003.

 

 

 

Хернията представлява излизане на тъкан, орган или част от орган през вроден или придобит дефект в мускулна или съединителнотъканна обвивка. Всяка подутина в слабинната област или в областта на оперативен белег от коремна операция трябва да се оцени от квалифициран хирург. Понякога в ранните стадии на развитие само дискретна болка или тежест при физическо усилие могат да бъдат единствените симптоми. Нелекувана, хернията крие риск от инкарцерация ( по известно като заклещване). Това е спешно и животозастрашаващо усложнение, при което в хернията навлиза черво, което не може да се върне в корема. В следствие на притискането започва да страда неговото кръвообращение с последваща перфорация и перитонит.

 

 

 

Кои пациенти са показани за профилактичните прегледи за ингвинална херния? Пациенти с видима подутина в слабинната и пъпната област, както и в областта на белег от коремна операция. Пациенти с болка, тежест или дискомфорт в слабинната зона, скротума или вътрешната повърхност на бедрото. Пациенти след коремна операция с затегнат следоперативен период, при който е имало възпаление на оперативната рана.

 

 

 

При преценка пациентите ще се насочват за хоспитализация и ще бъде уточнена нуждата от допълнително дигностициране или ще бъде уточнена оптималната оперативна интервенция.

 

 

 

Напомняме на пациентите да носят медицинска документация от предишни прегледи, ако разполагат с такава.
Видяна: 46

« Назад към всички новиниНаши партньори