Жителите на Българово са готови да затворят магистрала „Тракия“Хората негодуват: „Искахме цялостна реконструкция на ул. „Обходна“, а получихме пет кофи с асфалтова посипка за дупките“

 

 

 

Несгодите за жителите на град Българово продължават и през тази година. Припомняме, че в края на ноември 2022 год те излязоха на протест под мотото „Бъди буден“ и преминаха по улиците на града, за да алармират местната власт, че се налага да живеят в неприемливи условия. Негодуванието безаради липсата на адекватна инфраструктура, стара канализация, липсата на тротоари, липсата на детски площадки и срещу мръсния въздух. Хората тогава разказаха, че местните политици идват в Българово само преди избори и после ги забравят за 4 години.

 

 

Още през ноември в Общински съвет Бургас са входирани питания от Иван Иванов, общински съветник от ПП СЕК, до кмета Димитър Николол относно инфраструктурата в Българово. В средата на декември жители на града и кметът от ГЕРБ Йордан Йорданов се срещат с кмета Димитър Николов, за да го запознаят със спешната нужда от цялостна реконструкция на ул. „Обходна“, в това число смяната на тротоари и на уличното осветление, там където липсва. Жители на Българово споделят, че въпросната улица е с цялостно сменена нова канализация и това е предпоставка дълго очакваният ремонт да се случи.

 

 

Сега хората са отново готови да излязат на протест защото цялостна реконструкция на улицата май няма да има, защото е започнало запълването на по-големите дупки само с асфалтова посипка. Пред Фактор жителите на града споделиха, че са търсили кмета Йорданов за обяснение, но той се крие или мънка при всеки зададен въпрос за случващото се.

 

 

            

 

Местната общност смята да предприеме действия като гражданско неподчинение и затваряне на автомагистрала „Тракия“, а на местните избори ще търсят и алтернатива на кмета Йорданов, на който вече не вярват.
Видяна: 537

« Назад към всички новиниНаши партньори