Константин Бачийски: След 8 години битки с ГЕРБ за летище „Равнец“ сега стигнаха до извода, че съм правПред медиите в Бургас Константин Бачийски сподели, че е приятно изненадан от признанието на ГЕРБ, че летището в Равнец трябва да се развива за карго и граждански полети. Той припомни, че лично е водил битка през 2019 година летището да не бъде разпарчетосано и на него да кацат самолети. „Тогава за 2 дни пред Общината се събраха близо 3 хиляди души в подкрепа на проекта за развитие на летище Равнец.“, припомни Бачийски.

 

 

 

Той припомни, че миналата година имаше опити бившето военно летище да се превърне във фотоволтаичен парк, който да генерира не повече от 40 работни места и по този начин да бъде разбит плана теренът да се развива като индестриална зона с потенциал за 8 000 нови работни места.

 

 

 

„Фотоволтаични паркове могат да бъдат разполагани навсякъде, дори върху земеделска земя, а големи самолети могат да кацат само и единствено върху летищна инфраструктура.Този соларен парк може да бъде върху много други терени, но летището в Равнец може да бъде само на едно единствено място. Там, където е в момента.“, каза Константин Бачийски.

 

 

 

Според него спревръщането на бившата авиобаза в индустриален парк със свободна безмитна зона и собствено летище ще се привлекат стратегически инвеститори от цял свят, ще се разкрият нови работни места, ще се повишават доходите и жизненият стандарт на местната общност.

 

 

 

„Удовлетворен съм, че след осем години битки и спорове с ГЕРБ Бургас, през които те саботираха и пречеха за развитието на летище Равнец, най-накрая прогледнаха и осъзнаха предимствата на визията ми от 2015 год.“ каза ощеБачийски.
Видяна: 17

« Назад към всички новиниНаши партньори