Д-р Недялко Драгнев: „Сърце и Мозък“ е съизмерима със световните здравни центровеД-р Драгнев, какво ви мотивира да изберете „Сърце и Мозък“ и да замените Варна с Бургас?

 

 

 

Работих много дълги години във Варна, но аз съм бургазлия и съм щастлив, че се върнах у дома. Екипът ни е изключителен. Изградихме колектив от млади и опитни лекари с отлична професионална експертиза. Перспективите пред нас са големи. Болницата е оборудвана с високоспециализирана медицинска апаратура от последно поколение. Съизмерими сме със световните здравни центрове. „Сърце и Мозък“ е събирателен образ на болницата, в която всеки лекар мечтае да работи.

 

 

 

В болницата гостуваха световни величия в гръдната хирургия - проф. Томаш Щупник и проф. Диего Ривас. Какви бяха впечатленията им?

 

 

 

Проф. Томаш Щупник и проф. Диего Ривас проведоха майсторски класове с нашия екип. Заедно, проф. Щупник извършихме еднопортална ВАТС – горна дясна лобектомия за малко над два часа. Пациентът се възстанови изключително бързо, с минимална нужда от медикаменти в постоперативния период. Беше проведен  курс на разработени от него симулатори за ВАТС хирургия. Участниците успяха да извършат 4 вида упражнения с нарастваща сложност, включително с използване на ултразвукови ножици и автоматични съшиватели. Курсът бе акредитиран от БЛС и всички участници получиха максималните 13 точки, полагащи се за продължително обучение в курс с международен лектор. Проф. Щупник беше възхитен от болницата и от екипa ни. Очакваме го отново за втори етап на курса.

 

Проф. Диего Ривас е специалист от световна величина, с изключителен опит, оперирал в над 120 държави. Експертизата му обхваща белодробни трансплантации, лечение на тумори на белите дробове, дихателните пътища и медиастинума. Проф. Ривас и екип от гръдните ни хирурзи  извършиха първата в България еднопортална робот-асистирана белодробна резекция. Тази техника на минимално инвазивна интервенция е изключително подходяща за онкологично болни пациенти с белодробен карцином, особено при такива с труднодостъпни тумори на белия дроб. Техниката Uniportal RATS е въведена в света от проф. Ривас едва преди две години, а страната ни една от малкото държави, в които тя е успешно приложена. Той заяви, че ,Сърце и Мозък’ може да се мери с най-добрите високотехнологични болници в света. Всичко това ме прави изключително горд. Българският Кардиологичен Институт е утвърдена структура от международна значимост, затова е съвсем естествено световно известни светила в медицината да приемат поканите за гостуване във високотехнологичните ни болнични комплекси.

 

 

 

Клиниката по Гръдна хирургия в Бургас провежда безплатни прегледи по Програма „Грижа за Вас“ за превенция на злокачествените заболявания. Каква е причината за появата на белодробните тумори?

 

 

 

Програмата „Грижа за Вас“ осъществява мисията на Българския Кардиологичен Институт за подобряване на достъпа по специализирана медицинска помощ, удължаване и подобряване качеството на живота. Повечето случаи, които оперираме тук са онкологични. Злокачествените заболявания на бял дроб, гръден кош и средостение са все по-често срещана патология в България. Благодарение на развитието на образната диагностика, иновативните терапии и оперативни техники - тези заболявания, открити навреме, имат по-добър ход и прогноза. Важно условие за това е ранното диагностициране на заболяването. Клиниката по Гръдна хирургия към ,Сърце и мозък’ Бургас разполага с отлично подготвени и утвърдени специалисти по хирургични заболявания на бял дроб. Използваме максимално щадящи методи при хирургичните интервенции, които намаляват болничния престой и позволяват бързо връщане на пациентите към обичайното им ежедневие.

 

Използвам момента да напомня на пациентите от Бургас и региона, че могат да запишат час за преглед по програма „Грижа за Вас“ на тел. 056703003. Прегледите се провеждат всеки понеделник и сряда от 14:00 ч. до 15:00 ч.
Видяна: 90

« Назад към всички новиниНаши партньори