Слагат кошовете от зала „Бойчо Брънзов“ в новата зала „Арена Бургас“Явно парите за оборудването на новата зала „Арена Бургас“ пак не са стигнали, но обещаното откриване от министър Весела Лечева ще се състои днес, очаква се и президентът Румен Радев да присъства на церемонията. Дългоочакваното откриване съвпада и с рожденния ден на кмета Димитър Николов, който от името на община Бургас също отдели немалък финансов ресурс за изграждането на залата.

 

 

 

В залата днес ще се проведе баскетболната среща от полуфиналите между „Черноморец – Бургас“ и „Рилски спортист - Самоков“. Спортното бижу на Бургас обаче се оказа с баскетболни кошове, за които са похарчени средства от изпълнителя, но са негодни за провеждането на такъв шампионатен мач. Това налага новата зала да бъде обзаведена с кошовете от зала „Бойчо Брънзов“.

 

 

 

Запознати в баскетболните среди споделят, че освен кошовете са пренесени и стирките за почистване на настилката, топки и всичко друго необходимо за провеждането на срещата тази вечер. Според тях днес ще станем свидетели на едно неповторимо откриване на нова спортна зала със старо оборудване, което е обидно за спортната общност в града. Дано поне старите кошове донесат късмет на нашите баскетболисти.

 

 

 

Новата зала „Арена Бургас“ стана емблема за това как могат да се харчат много държавни пари за проекти, които на пръв поглед не струват толкова. Сумата за нейното довършване стана двойно по-голяма от предвиденото и закова 80 млн лв. Тя ще остане известна и с най-скъпият стартов пистолет в историята на спорта, закупен още преди години за нуждите и.

 

 
Видяна: 143

« Назад към всички новиниНаши партньори