Д-р Валентин Пелинков: „Сърце и Мозък“ Бургас утвърди стандарти съизмерими с тези в световните здравни центровеМодерната апаратура, с която разполагаме ни дава възможност да постигаме резултатите, които постигат най-добрите неврохирурзи в Европа и САЩ 

 

 

 

Д-р Пелинков, идвате в „Сърце и Мозък“ от голяма столична болница, какво ви мотивира да се преместите в Бургас?

 

 

 

Перспективата да продължа развитието си в „Сърце и Мозък“ Бургас беше повече от привлекателна, защото Българският Кардиологичен Институт, част, от който е и нашата болница, наложи и утвърди различен стандарт на здравеопазване в България, съизмерим със световните здравни центрове. Освен високите знанията и уменията на специалистите, медицинската апаратура от най-висок клас, без аналог в страната ни, при нас пациентът наистина е на първо място. Всичко това в условията на по-спокойния живот, който предлага по-малкият град, беше повече от притегателно за мен и семейството ми.

 

 

 

До каква степен е човекът и до каква степен е техниката в неврохирургията?

 

 

 

Имам убеждението, че все още сме много далеч от времето, когато техниката ще измести човека. Модерната апаратура  и специално тази, с която разполагаме в нашата клиника, дава възможност да постигаме резултатите, които постигат най-добрите неврохирурзите в Европа и САЩ  Разбира се, без висококвалифицирани специалисти всяка апаратура губи своя смисъл. Ключът е в симбиозата.

 

 

 

Кои са методите, които дават ново лице на неврохирургията? Има ли възможност, след толкова натрупано човешко познание, за открития в тази област?

 

         

 

Категорично – невронавигацията, роботизираната неврохирургия и  невроендоскопската хирургия. Всичко това дава възможност да се разработват минимално инвазивни достъпи, които значително съкращават оперативното време, минимизират кръвозагубата, водят до по-бързо възстановяване. Горд съм, че всички тези методи са рутинна в нашата работа.

 

 

 

Какви най-общи симптоматики водят пациентите към неврохирург?

 

 

 

Симптомите са много. Често пъти, обаче, пациентите попадат при специалисти с недобро познаване на неврохирургичните заболявания и съвременните тенденции за лечение. Tова довежда до забавяне на диагнозата и до неадекватно лечение. Използвам случая да напомня на всички пациенти, че прегледите по програма „Грижа за Вас“ продължават и са напълно безплатни. Неврохирургичният кабинет приема пациенти всеки ден от 17:00 ч. до 19:00 ч, след предварително записване на 056703003. Всеки пациент ще бъде консултиран от висококвалифициран специалист.  

 

 

 

Разкажете ми за случая в практиката Ви, който ще запомните завинаги.

 

 

 

В моята практика имам извършени над 4500 операции. Неповторимо е чувството на удовлетворение всеки път, когато с нашите пациенти извървим заедно пътя на лечението и заедно достигнем до преодоляване на заболяването. Винаги у мен ще остане желанието да съм в крак с най-съвременните тенденции, особено в спиналната хирургия, за да бъда максимално полезен на моите пациенти. За мое щастие „Сърце и Мозък“ Бургас е мястото, където това желание се сбъдва.  

 

 

 

За консултации с д-р Валентин Пелинков, можете да запишете час на тел. 056703003 
Видяна: 43

« Назад към всички новиниНаши партньори