Откриха филиала на Спешна помощ в Приморско на празника на градаНов филиал на Спешна помощ бе открит в Приморско на официалния празник на града. Той ще обезпечи здравната грижа както за местното население, така и за туристите, които посещават региона, а в пика на летния сезон достигат 90 хил. души. В него ще работят два екипа – един мобилен и един стационарен, при необходимост и високо натоварване има готовност и за командироване на екипи от парамедици от София.

 

 

 

Филиалът бе открит официално от Министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, Министъра на туризма д-р Илин Димитров, Областния управител на Област Бургас проф. Мария Нейкова и кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов.

 

 

 

"От днес вече съм спокоен и за жителите на Община Приморско, и за туристите. Това е здравната грижа, за която се борим от много години с екипа ми и която хората заслужават. Благодарен съм на държавата в лицето на министър Меджидиев, министър Димитров и областния управител проф. Нейкова, че заедно намерихме решението на този толкова важен казус.”, коментира кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов.

 

 

 

В присъствието на официалните гости днес бе открит и летният сезон в Община Приморско. Първите туристи пристигат в курортите още тази седмица, а местни хотелиери отчитат ръст на резервациите както на традиционните за региона туристи от Централна Европа, така и на българи.

 

 

 

“След проведени разговори с концесионерите и наемателите на плажовете в Община Приморско имаме уверението им, че цените на шезлонгите и чадърите ще останат без увеличение спрямо миналата година. Сега споделената задача на туристическия бранш и местната власт е да направим всичко възможно летовниците да се чувстват добре и да получават необходимата грижа и отношение.”, подчерта д-р Германов.

 

 

За обезпечаването на още по-добри условия през летния сезон Община Приморско реализира инвестиции в проекти вързани с инфраструктурни подобрения, брегоукрепване в Китен, ремонти на улици, подмяна на осветление, озеленяване и обособяване на още над 200 паркоместа в курортите. Създадени са и необходимите организация и график за интензивна поддръжка и сметоизвозване през летните месеци.

 

 

 

От този сезон Приморско посреща туристите и с нова арт атракция – светещи стенописи с площ от 120 кв. м, разположени по протежението на крайбрежната алея в града. Те са дело на младата художничка Цвети Асенова и изобразяват над 100 морски обитатели – от познати черноморски видове като лефер, барбун и попче, през любимите на децата делфини, косатки, октоподи и морски костенурки. Благодарение на осигуреното от Община Приморско LED осветление със сменящи се цветове и използваните флуоресцентни бои те “оживяват” със създаването на 3D-eфект на морските дълбини. Посланието на светещите стенописи е за опазване на биологичните видове в Световния океан.
Видяна: 44

« Назад към всички новиниНаши партньори