Председателят но Общински съвет Созопол Георги Пинелов подари комплект книги на читалищата в общинатаВ навечерието на най-българския празник, 24 май,Ден на българската писменост, просвета и култура, председателят на Общински съвет Созопол Георги Пинелов посети редица читалища в населените места в община Созопол, за да ги поздрави и да им подари комплект книги. Книгите, които читалищата получиха са „Анти Бай Ганьо“-Книга за българите с автор Петко Н. Колев и „Българска цивилизация“ под редакцията на проф. Александър Фол. „24 май е признание за всички вас - читалищни деятели, самодейци и даровити хора, които със своя всеотдаен труд и талант пазите българския дух и националната идентичност. Вашата упорита работа е еталон за родолюбие и вашата всеотдайност – пример за подражание“, е посланието на Георги Пинелов към читалищните дейци.

 

 

 

Инициативата на председателя на общинския съвет е породена, както от празника на Светите братя Кирил и Методий, така и от желанието чрез тези книги читателите да разчупят „матрицата бай Ганьо“, с която дълги години бяхме дамгосвани, но и да придобият самочувствие на част от велик народ с богата история и култура.

 

 

 

Секретарите на читалищата приеха с благодарност подаръка и пожеланията и споделиха с председателя на общинския съвет Георги Пинелов успехите, а и трудностите в своята работа. С гордост споделиха важни и старинни документи и книги, които съхраняват и които са повод за гордост. Читалищната дейност и самодейността продължават и през летния сезон. Созополските читалища подготвят документация, за да кандидатстват за нови книги за фондовете си, подготвят и самодейните групи за предстоящите участия и конкурси.

 

 

 

Повечето от тях споделиха, че интересътна децата и младите хора към четенето на книги намалява, но те правят всичко възможно, за да го поддържат и да ги привличат с разнообразни мероприятия и събития към богатството на книгата.

 

 

 

Представителите на читалищата благодариха на председателя на общинския съвет Георги Пинелов за подаръка и за вниманието и се ангажираха новите книги да достигнат до повече читатели.
Видяна: 46

« Назад към всички новиниНаши партньори