Боксьорът Петър Драганов грабна титла в ЯмболТалантливият боксьор от Созопол отново зарадва своите съграждани и фенове, като успя да се представи отлично по време на Държавното лично първенство, което се проведе миналата седмица в спортна зала „Дина” , Ямбол.

Над 200 боксьори – мъже и жени, участваха в държавното лично първенство по бокс и дадоха най- доброто от себе си в оспорваните двубои. Това е едно от най- силните състезания в бокса, които показват подготовката на боксьорите и готовността им за участие в състезанията от спортния календар на федерацията по бокс.

Петър Драгонов  успя да се наложи по време на всички двубои  в категорията си до 69 кг. и стигна до финалния кръг, където изигра оспорван и изключително динамичн мач с вечния си съперник в категорията си- русенецът Николай Коев. Тежък мач с обрати и много драматизъм, красива игра и невероятна техника. Това показаха двамата най- добри български боксьори- Петър Драганов и Николай Коев.

Невероятният созополчанин спечели вицешампионската титла, шампион стана съперникът му от Русе.

Петър Драганов обогати колекцията си от медали и купи с още една титла. Той изрази изключителната си благодарност към треньора си Борислав Боянов, който не само подготвя младия талант, но и го подкрепя в пътя му към нови победи. Петър Драганов благодари и на Академия Пулеви, където тренира за отличните условия за подготовка и за възможността да се учи от най- добрите.

Талантливият созополчанин продължава своята подготовка в момента с националния отбор и се готви за международния турнир по бокс”Странджа”,чието 69-то издание на най- старата боксова надпревара в Европа ще даде възможност на над 300 боксора от 34 държави да премерят сили.

Пожелаваме успех и нови спортни успехи на невероятния Петър!

faktorbg.com
Видяна: 331


« Назад към всички новиниНаши партньори