Глобиха инвалид в Бургас, не спрял на обозначеното за хора като него мястоЗа хората с увреждания в община Бургас има специално маркирани места в „синята зона“. Тези от тях, на които им се налага да ги ползват, ни алармираха, че въпросните позиции в центъра на града са крайно недостатъчни. По този начин, за да спазват закона, на тези хора им се налага да обикалят от улица на улица, за да намерят свободно място, обозначено за престой на инвалиди.

 

Не знаем как е решен въпросният казус в други европейски държави, но за тези хора е много по-удобно да имат възможност да паркират на най-близкото до отреденото им място в „синята зона“.

 

Местата за инвалиди във въпросната зона са изключително малко и рядко такова място може да се види свободно. На водачите им се налага понякога да паркират на километри от мястото, където работят, например.

 

Подобен е случаят и с Франческо, трудноподвижен италианец, на който му се налага ежедневно да търси свободни места в центъра на града, които да са обозначени за инвалиди. Преди няколко дни той е санкциониран с поставянето на скоба, защото е паркирал автомобила си до мястото, отредено за инвалиди, но не и на него, защото е заето. Знаейки, че все пак нарушава закона, италианецът поставил написана на ръка бележка на предното стъкло, че се намира в заведение до въпросното парко място и при първа възможност ще премести колата на отредената за трудно подвижни хора позиция.

Служителите на „синята зона“ не са взели под внимание въпросната бележка, спазвайки до педантичност закона за паркиране и са му поставили скоба.

Това не е първата скоба, която Франческо ще плати на община Бургас, няма да е и последната. Мъжът се движи много трудно с две патерици, като дори се налага съпругата да му помага. Той няма физическа възможност да минава големи разстояния пеша, за да намери следващото място за инвалиди и паркира там, както са го посъветвали служителите на „синята зона“ в Бургас.

 

Това е историята на грешника Франческо. Той не пожела да бъде сниман, чувства се огорчен и унизен, защото на мястото където е трябвало да паркира автомобила си, е имало друг такъв, но не на инвалид, на който не е поставена скоба.
Видяна: 9034

« Назад към всички новиниНаши партньори