Златен и два бронзови медали за атлетите на Карнобат от Национален шампионат           Националният шампионат по хвърляния за всички възрасти се проведе в Балчик на 24 и 25 февруари. Надпреварата бе на специално изградения полигон в Белия град. Атлетите спориха край морето за призови позиции и медали в дисциплините - мятане на диск, хвърляне на чук и копие. Над 160 състезатели, от заявени 29 отбора от четирите краища на България, участваха в състезанието. Място на почетната стълбица атакуваха и представителите на карнобатския лекоатлетически клуб. 


        Ива Радева донесе шампионска титла на „Атлет“ Карнобат на Националния шампионат по хвърляния при девойките до 20 години. На 25 февруари Радева метна 34.00 на полигона за хвърляния в Балчик за титлата. Предишния ден тя спечели и бронзов медал на мятане чук.
       Отлично се представиха на “Зимно първенство” Балчик 2018 и другите представители на СК "Атлет" гр.Карнобат: Исус Александров- бронзов медалист в дисциплината мятане на диск , а останалите се класираха в челната шестица на България - Цветан Радев, Азизе Мехмед и Яни Неделчев.
        Възпитаничката на карнобатския клуб Антония Щерева, която сега се състезава за „Класа” при жените спечели бронзов медал на мятане на чук, а при дискохвъргачите се класира на четвърто място.
През 2016 година Антония Щерева спечели титлата на чук при жените по време на Националния шампионат по зимни хвърляния в Балчик.
Видяна: 259


« Назад към всички новиниНаши партньори